Hâkimi dinletip cezayı sildiler

Düzenleyen:
Hâkimi dinletip cezayı sildiler

GÜNDEM Haberleri

FETÖ’cü Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer’in isteği üzerine Doğan’ın 826 milyonluk vergi kaçakçılığı davasına bakan hâkim dinlemeye alındı. Doğan ilk duruşmada beraat ettirildi.

Doğan Grubu’nun FETÖ’cülerle nasıl içli dışlı olduğunu ortaya koyan bilgilerden birini de gazeteci Kenan Kıran sosyal medya hesabından paylaştı. “Dünyada örneği var mı? 826 milyon lira vergi kaçırdığı iddiasıyla yargılanan işadamı ilk duruşmada nasıl beraat eder?” diye soran Kıran, şu bilgileri verdi: “2009’un Mart ayı... 826 milyonluk vergi kaçırdığı iddiasıyla Aydın Doğan’a dava açılır. Bir ay sonra Ali Fuat Yılmazer’in (halen cezaevinde) talebi üzerine davaya bakacak hâkim Hasan Erdem, sahte isimle 9 Nisan 2009 illegal olarak dinlenmeye başlar. Aynı tarihte Hâkim Hasan Erdem’in öğretmen eşi Sevinç Erdem de sahte isimle dinlemeye alınır. Ne tesadüf di mi? Aydın Doğan’ı yargılayacak Hasan Erdem ve eşinin sahte isimle dinleme talebine onay verenler Balyoz hâkimleri Ömer Diken ve Ali Efendi Peksak’tır. Erdem ‘Bu yapılan dinlemelerin bu davalarla (Aydın Doğan) ilgili olduğunu zannediyorum’ dedi.
Doğan Yayın Holding’in 826 milyonluk vergi kaçırdığı gerekçesiyle açılan davanın ilk duruşması 11 Kasım 2009 tarihinde gerçekleşir. İstanbul 6. Vergi Mahkemesi, ilk duruşmada şaibeli bir kararla Aydın Doğan’ın vergi kaçakçılığı davasında vergi tahakkukunu siler. Aydın Doğan’ın beraati yönünde karar veren İstanbul 6. Vergi Mahkemesinin üye hâkimi Fatih Alphan...
Alphan, Doğan Grubu’nun sahibi olduğu dönemde Milliyet gazetesinin gece yazı işleri müdür yardımcısı Umut Alphan’ın kuzeni. Aydın Doğan 20 bin nüfuslu küçük bir ada olan Virgin Adaları’da tabela şirket kurarak kâğıt ithalatı yolsuzluğu yaptığı iddiasıyla yargılanıyor. Doğan’ın avukatlığını Fetullah Gülen’in şahsi avukatı Hasan Günaydın yaptı!”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...