Messi değil ama bir Emre olur

Düzenleyen:
Messi değil ama bir Emre olur

SPOR Haberleri

Trabzonspor’un emektar teknik adamı, 9 yaşında seçip altyapısına kattığı Abdülkadir’i Gençlerbirliği karşısında gözyaşlarıyla izlediğini dile getirdi ve şöyle devam etti:

ÖMER FARUK ÜNAL

Trabzonspor, Gençlerbirliği’ni 3-1’le geçerken oyuna sonradan giren heyecan veren, 1 asistle galibiyetle rol oynayan bir isim vardı: Abdülkadir Ömür... Hani şu Yusuf Yazıcı’nın “Siz beni bırakın Abdülkadir’e bakın” dediği isim... Biz de gelecek vadeden, taraftarı heyecanlandıran bu ismi yakından tanımak için ilk keşfeden isme ulaştık... Abdülkadir Ömür’ü 9 yaşında iken okullar arası seçmelerde bulup altyapıya kazandıran Trabzonspor’un efsane teknik adamlarından Sadi Tekelioğlu’ydu o isim... Şu anda Trabzonspor’da hiçbir görevi olmayan ve Ankara’da yaşayan Tekelioğlu, Abdülkadir’in gelişim, değişim sürecini anlattı, öngörüsünü ifade etti...

>Şükür bugünleri gördüm
“G.Birliği maçını Ankara’da televizyondan izledim. Oyuna Abdülkadir girince yanımdaki arkadaşlarıma ‘maçı şimdi izleyin’ dedim. Yusuf Yazıcı da kanattan gerçek yerine geldi. Onun da performansı yükseldi. Maçın şekli şemali değişti. Çok dugulandım. Abdülkadir’i ilk defa 16 yaşında iken Adanaspor’a karşı kupa maçında A takımda oynattım. Ve o gün maçtan sonra kameralara ‘Herkes bu ismi ve tarihi bir kenara yazsın. Çok önemli bir oyuncu geliyor’ demiştim. Çok şükür bugünleri gördüm. O zaman ve çoğu zaman şu söylendi; ‘Sadi hoca altyapıda çalıştığı için altyapıyı abartıyor. Olduğundan fazla övüyor.’ Ama pazar akşamı haklılığım ortaya çıktı.” 

>Babası halı saha işletiyor
Abdülkadir çok temiz, muhafazakâr ve halkın içinden diyebileceğimiz bir aileden geliyor. Babası Çarşıbaşı’nda halı saha işletiyor. Abdülkadir, Anadolu İmam Hatip Lisesini başarıyla bitirdi. Futbol aşığı bir ailenin evladı. Halı sahadan, okul takımlarından, Trabzonspor’un altyapısından, A takıma kadar her aşamada top koşturmuş bir çocuk. 9 yaşından bu yana elimizde, güçlenmesi için özel çalıştırdık.

>Beş vakit namazını kılar
Beş vakit namazını kılar. Karakteri ile ilgili kimsenin endişesi olmasın. Bu fomayı, şöhreti çok rahat taşıyacaktır. Kişilik altyapısı da çok iyi. Biz altyapıda sadece futbol eğitimi vermiyoruz. Yusuf Yazıcı’ya da buna da, hepsine hayatı, ailenin önemini, disiplini de öğretmeye çalıştık.

>UEFA çok beğenmişti
16 yaşında A takımda oynattım. Trabzonspor tarihinin en genç forma giyen oyuncusudur. UEFA, Abdülkadir 15 yaşında iken kendi resmi internet sitesinden istikbal vaad eden futbolcular arasında gösterdi. Çünkü bütün alt kategorilerde millî olmuştu. Çok beğenilmişti.

>Tekke’nin emeği çok
Messi olmaz. O dünyada bir tane. Ama Abdülkadir, futbol olarak bir Emre Belözoğlu rahatlıkla olacaktır. Futbol stili Emre’ye çok benziyor. O da böyle çok genç yaşta parlamıştı. Abdülkadir’in gelişiminde Fatih Tekke’nin kardeşi olan birim antrenörümüz Salih Tekke’nin de çok büyük emeği vardır. Abdükadir’i kimin çıkardığı hiç önemli değil, nereden çıktığı önemli. Bizde temel felsefe hep bu olmuştur. 7 yıldır bu çocuğa çok büyük emek verdik. Bu yetenekte Trabzonspor bünyesinde şu anda 3-4 tane daha çocuk daha var. 

>Yanal’la görüşmüyorum
Ersun Yanal daha önce Trabzospor’da görev aldığında bizi arardı. Altyapıdaki oyuncularla ilgili olarak fikir alış-verişimiz olurdu. Ama bu son gelişinden sonra hiçbir görüşmem olmadı. Zaten biz de bu görevden ayrıldık. 

>Maaşı 1500 TL’dir
Abdülkadir ayda asgari ücretten 1500 TL civarında bir rakamı maaş olarak alıyordur. Yıllık da 40-50 bin TL ancak alır. Ancak şimdi alacağı ücrette düzeltmeler yapılır. Bunlar çok önemli değil. Trabzonspor Kulübü hakkını verir. Bugün bunların konuşulacağı gün değil. Trabzonspor taraftarı böyle oyunculara çok susamıştı. Çok mutlu oldu. Ancak bu oyunculara çok yük yüklememek lazım. Destek vermek, sahip çıkmak tamam. Ama korumak da gerekir. Henüz 18 yaşında. Bunu unutmamalı.”

En iyi 60 yetenek arasında
2 yıl önce UEFA’nın “Türk Messi”, “Yeni Hagi” benzetmesi yaptığı Abdülkadir Ömür, İngiliz gazetesi Guardian’ın geleceğin en iyi 60 yetenek arasında gösterdiği isimlerdendi.

1,68’LİK BOY ELEŞTİRİLERİNE...

1999 doğumlu olan Abdülkadir Ömür, tartışılan kısa boyu konusunda “Allah vergisi, yapacak bir şey yok” derken duygu ve düşüncelerini şöyle anlattı: Ben çalışıyorum hocalarım sağ olsun benimle özel olarak ilgileniyor. Yusuf ağabey (Yazıcı) ile birlikteliğimiz altyapıdan geliyor. Yusuf Yazıcı ile hep konuşuyorduk, ‘bir gün birlikte Trabzonspor formasıyla maça çıkacağız’ diye. Bu nasip oldu ve aynı sahada forma terlettik. Çok mutlu oldum, asist ve gol yaptığımızda birbirimize sarılarak sevindik. Maçtan sonra anne ve babam aradığında çok duygulandım.

Yeni başlıyoruz

Türk futbolunun yetiştirdiği Arda Turan, Selçuk İnan gibi isimlerde payı olan ve Trabzonspor’da da pişirilip kendisine sunulan Yusuf Yazıcı’nın ardından Abdülkadir Ömür’ü de sahaya süren Ersun Yanal mutlu ve umutlu: Bir anda 3 transfer yaptık iş bitti olayı değil bu. Daha yeni başlıyoruz. Şu anda da elimizde Abdülkadir, Yusuf Yazıcı, Okay, Castillo, Bero gibi genç oyuncularımız var. Yarışarak gelişmek zor bir olay. Doğru işler yaptığımızı düşünüyorum.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...