Kral çıplak

Düzenleyen:
Kral çıplak

SPOR Haberleri

Kadrosunda dört “GOL KRALI” birden barındıran sarı-lacivertlilerde golcüler henüz ağları havalandıramadı

Robin van Persie, Fernandao, Aatıf ve son olarak Janssen… Fenerbahçe’nin forvet hattını oluşturan bu 4 yıldızın ortak özelliklerinden birisi gol kralı olmaları. Bir diğeri ise henüz golle tanışamamaları. Aatıf 7, RvP 4, Janssen 1 maçta oynadı ve henüz gol atamadı. Uzun süreli sakatlıktan yeni çıkan Fernandao ise henüz forma giymedi. Oysa uzun zamandır golcülerin performansının tartışıldığı Fenerbahçe’de ‘kral’ unvanlı oyuncuların düşük performansı sürpriz değil, âdeta bir gelenek! Samsunspor ve Galatasaray’da ikişer gol krallığı yaşadıktan sonra transfer olduğu Fenerbahçe’de de unvanını koruyan Tanju Çolak’ı bir kenara koyarsak sarı-lacivertlilerde bunu başarmış yerli bir oyuncu yok. Fenerbahçe’nin kral olup transfer ettiği 6 yerli oyuncu da sarı-lacivertli forma altında bu başarıya ulaşamadı.
> Bırak krallığı gol atamadı
1974-75’te Eskişehir’de 14 golle kral olan Ömer Kaner, 1975-77 arası forma giydiği Fenerbahçe ile aynı başarıyı tekrarlayamadı. 1979-80’de 12 golle Bursaspor’un ilk kralı olarak tarihe geçen Bahtiyar Yorulmaz da, 1981-83’te görev yaptığı sarı-lacivertlilerde bu unvanı yakalayamadı. 1984-85’te attığı 20 golle Sakaryaspor’un ilk ve tek kralı olan Aykut Yiğit, 1986-97’de Fenerbahçe zirve yapamadı. Beşiktaş’ın sembol isimlerinden Feyyaz Uçar, 12 yıllık sırtında taşıdığı siyah-beyazlı formayı 1994-95’te sarı-lacivertle değiştirdi. Ama tarihi değiştiremedi. 1989-90’da 28 golle kral olan ‘Kibar Feyzo’ da, Fenerbahçe’de kral olmayı başaramadı. 2003-04’te 25 golle Konya’ya krallık yaşatan Zafer Biryol, sarı-lacivertli formayla gol dahi atamadı. 2005-06’da Kayseri’de 25 golle kral unvanını alan Gökhan Ünal’ın Fenerbahçe macerası tam bir hayal kırıklığı oldu. 
> Lejyonerler de yalan oldu
Yerliler böyle de, yabancılarda durum farklı mı? İlk ve tek lejyoner kralı Alex de Souza olan Fenerbahçe, özellikle 2000’li yıllarda kral unvanlı birçok lejyoneri kadrosuna kattı. Ancak büyük ümitler, büyük hayal kırıklıkları olarak kayıtlara geçti. 2001-02’de takıma katılan Haim Revivo, İsrail’de 2 defa gol krallığı yaşamıştı, Fenerbahçe’de bu unvana ulaşamadı. 1995-96 İskoçya kralı Pierre van Hooijdonk bu zinciri kırmaya çok yaklaştı ama 24 golle Zafer Biryol’un arkasında kaldı. Kezman ve Güiza herkesçe malum! Ve sonrası… Niang ile Sow Fransa’da gol kralı olmuştu, Kuyt Hollanda’da. Son olarak hâlâ Fenerbahçe forması giyen Aatıf Chahechouhe ile Fernandao da bu döngünün dışına çıkamadı. Ne 2013-14’te 17 golle Sivas’ta kral olan Aatıf, ne de 22 golle Bursa’da krallık yaşayan Fernandao sarı-lacivertlilerin krallık hasretini dindirebildi. 

Alex bir efsaneydi


Fenerbahçe tarihinde 9 farklı isim toplamda 15 gol krallığı yaşadı. Cemil Turan ve Aykut Kocaman üçer, Selçuk Yula ve Alex ikişer defa kral olurken, Ogün Altıparmak, Osman Arpacıoğlu, Tanju Çolak, Bülent Uygun ve Semih Şentürk 1 defa krallığı ulaştı. İlk yabancı gol kralı olan Alex aynı zamanda Fenerbahçe’nin son kralı unvanını koruyor.

Burak terse yatırdı


Süper Lig’de üst üste iki kere kral olan Burak Yılmaz ise bir farklı hayal kırıklığı oldu. Trabzonspor’da 33, Galatasaray’da 24 golle kral olan Burak, Fenerbahçe formasıyla çıktığı 16 maçta tek bir gol bile atamadı. Bu arada ‘Washigol’ olarak anılan Washington ile Nicolas Anelka, Fenerbahçe’den ayrıldıktan sonra gol krallığı yaşayan isimler olarak kayıtlarda yer aldı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...