Cimbom su kaynattı

Düzenleyen:
Cimbom su kaynattı

SPOR Haberleri

G.Saray sezon başından beri ilk defa 420 pasın altına düştü. Oyun üstünlüğünü de rakibine kaptıran sarı-kırmızılılar Antalya’da köşe gönderine bile gidemedi.

Süper Lig’e hızlı bir giriş yapan Galatasaray, sezonun ilk firesini Antalya deplasmanında verdi. Kayseri’ye 4, Osmanlı ve Sivas’a 3 gol atmayı başaran sarı-kırmızlılar, Antalya’da 1 gol üretebildi. Ancak skordan ziyade futbolseverleri şaşırtan, Galatasaray’ın önceki haftalardaki gibi rakibe karşı ezici oyun üstünlüğünü gösterememesiydi. Teknik direktör Igor Tudor, bu durumu millî takımlardan dönen oyuncuların yorgunluğuna bağladı. Birçok kişi de maç saatinden havanın bunaltıcı derecede sıcak oluşunun Galatasaray’ın oyununu etkilediğini savundu. İstatistikler de geçtiğimiz ilk 3 haftanın bir hayli gerisinde kaldı. 
> Top rakipte kaldı
İkinci haftada oynanan Osmanlıspor maçında 518 pası gören sarı-kırmızılılar Antalya karşısında 337 pasta kaldı. Galatasaray bu sezon ilk defa 420 pasın altına düştü. Önceki 3 maçta topla oynama yüzdesinde rakiplerine ezici üstünlük sağlayan Igor Tudor’un öğrencileri Antalyaspor karşısında oyuna hükmedemedi ve yüzde 47 ortalamada kaldı. Sadece 1 isabetli şut üretebilen sarı-kırmızılıların bir diğer dikkat çekici istatistiği de korner konusunda oldu. Galatasaray, Antalya maçında hiç köşe vuruşu kullanamadı. 
> Aslan sağa çekiyor
Galatasaray, Akdeniz’de üreticilik konusunda da büyük sıkıntı yaşarken, devamlı “sağa çekti.” Cimbom daha çok Garry Rodrigues üzerinden hücum geliştirmeye çalıştı ve bir defa da başarılı oldu. Fakat Antalyaspor Rodrigues’i de kilitleyince Cimbom, kaleye gitmekte zorlandı. Galatasaray hücumlarının yüzde 43,2’si sağ kanattan yapıldı. Sol taraf ise yüzde 30,6 kullanıldı. 
> Kilit üçlü durdu
Galatasaray’ın merkezinde görev yapan ve beyin takımı olan Belhanda, Ndiaye ve Fernando üçlüsündeki düşüş otomatik olarak takıma yansıdı. Sivaspor maçında 81 defa topla buluşan Fernando, önceki gün 66 defa topa dokundu. Belhanda ve Ndiaye’de de bu durum benzerlik gösterirken, golün hazırlayıcısı olmasına rağmen Belhanda’nın performansı tartışılmaya başladı. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...