Türk Hükümeti'nden Silikon Vadisi'ne baskın

Türk Hükümeti'nden Silikon Vadisi'ne baskın

TEKNOLOJİ Haberleri

Twitter'ın hükümetin 'Gezi' eylemlerine ilişkin bilgi taleplerini geri çevirmesi üzerine, Ulaştırma Bakanlığı Silikon Vadisi'ne çıkarma yaptı.

'Gezi' eylemlerinde etkin rol oynayan sosyal medya ağı 'Twitter'ın Türkiye'de hükümet tarafından istenen bilgi taleplerini geri çevirmesi üzerine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, harekete geçti. Yıldırım'ın talimatı üzerine Bakanlık ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK) yetkililerinden oluşan bir grup geçtiğimiz hafta Silikon Vadisi'ne giderek Twitter yöneticileriyle yüz yüze görüştü. Twitter'ın Silikon Vadisi'ndeki merkezine ziyaret etmek üzere 3 kişilik bir grup oluşturuldu. Sosyal ağın üst düzey yöneticiletiyle yüz yüze temas kuran yetkililerin Twitter üzerinden suça teşkil eden konular hakkında konuştuğu belirtiliyor. Olumlu geçen görüşmeler için henüz bir açıklama yapılmazken, gelecek haftalarda konu ile ayrıntılı bilgilerin paylaşılabileceği ifade ediliyor. Bakan Yıldırım, geçen hafta Twitter'ın suç teşkil eden konularda işbirliğine yanaşmadığını ve Türkiye'nin talepleri geri çevirdiğini paylaşmıştı. Bakan Yıldırım, Facebook'un uzun zamandır Türk makamlarıyla uyumlu bir çalışma içinde bulunduğunu da sözlerine eklemişti. Bakan Yıldırım'ın bu açıklamaları üzerine Facebook'tan açıklama gelmişti. Şirketten yapılan açıklamaya göre kullanıcıların paylaştıkları içeriklerin telif haklarının kendilerinde ait olduğunu ve ancak kendi izinleri dahilinde kullanılabileceğini açıklanmıştı. Twitter, hükümetlerden gelen bilgi taleplerine karşı olumsuz tutumuyla bilinen bir şirket olarak biliniyor. Şirketten paylaşılan bilgilere göre Türkiye, Twitter'dan geçen sene yaklaşık 10 kez kullanıcı bilgisi talebinde bulundu. Ancak Türkiye hiçbir bilgi talebine yanıt alamadı. Twitter'ın diğer ülkelere de aynı politikayı uyguluyor.
Suçun sanalı olmaz
Bakan Yıldırım geçen hafta yeni bir açıklama yaparak bir suçun, gerçek hayatta da sanal hayatta da suç olduğunu ifade etti. Bakan Yıldırım, "Bir suç işlendi. Bu suç çok büyük sonuçlar doğurdu, çok büyük mağduriyetler oluşturdu. Bu suçun kaynağına yargı, soruşturma, kovuşturma aşamasında erişmesi lazım. Özgürlüklere sonuna kadar evet, internetin kullanılmasına sonuna kadar evet ama suç işlenmesine, kaos, kargaşa, şiddetin aracı olarak kullanılmasına asla ve asla geçiş yok" diye konuşmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...