Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'deki hepatit A salgını Türkiye'den gitmiş

ABD'deki hepatit A salgını Türkiye'den gitmiş

GÜNDEM Haberleri

ABD'de 157 kişinin etkilendiği hepatit A salgınına Türkiye'den gönderilen donmuş nar tanelerinin yol açtığı tespit edildi.

ABD'de 157 kişinin etkilendiği hepatit A salgınına Türkiye'den gönderilen donmuş nar tanelerinin yol açtığı tespit edildi. Amerikan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, hepatit A salgınına önce Townsend Farms of Fairview firmasının "Organic Antioxidant Blends" (Organik Antioksidan Karışım) adlı donmuş ürününün yol açtığını belirledi. Laboratuvarda yapılan incemelerde hastalığa büyük ihtimalle bu karışımdaki nar tanelerinin yol açtığı sonucuna vardı. Merkezin bu raporunun üzerine bu ürün toplatıldı. Türk şirketi Göknur Gıda'nın nar tanelerinin de Scenic Fruit Co. şirketinin kısa süre önce toplatılan "Organic Pomegranate Kernels" (Organik Nar Çekirdekleri) adlı ürününde kullanıldığı tespit edildi. ABD Gıda ve İlaç İdaresi de Göknur Gıda'nın ürün sevkiyatını durdurmayı planladığını açıkladı.
Türkiye'de çok yaygın
SARILIK hastalığının hafif bir türü olan Hepatit A, Türkiye'de yaygın olarak görülüyor. Dr. Pınar Tura, Hepatit A'nın hijyen ile ilgili olduğunu belirterek, "Hepatit A bir bakterinin ürettiği hastalıktır. Ağız, dışkı, enfekte besin ya da su yoluyla bulaşabilir" dedi. ABD'ye ihraç edilen narlarla ilgili net bir açıklama yapmak için olayla ilgili detaylı bilgi sahibi olmak gerektiğini kaydeden Dr. Tura "Enfekte suyla yıkanmış narlarda ya da Hepatit A hastalığı bulunan kişilerin o narı ellemesi durumunda hastalık bulaşma ihtimali de vardır. Hepatit A Türkiye'de oldukça yaygın" diye nbsp; konuştu.
6 eyalette görüldü
MART ayında Arizona'da başlayan ve 157 kişinin etkinlendiği hepatit A salgını, California, Colorado, Hawaii, Nevada, New Mexico, Utah, ve Wisconsin eyaletlerinde de görülmüştü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...