Merkel'den flaş Türkiye açıklaması!

Düzenleyen:
Merkel'den flaş Türkiye açıklaması!

GÜNDEM Haberleri

Almanya Başbakanı Merkel, Türkiye'ye silah satışının tamamen askıya alınmaması gerektiğini söyledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel 24 Eylül'deki genel seçimler öncesi Alman devlet televizyonu NDR'e konuştu. Merkel, NATO üyesi Türkiye'ye topyekun bir silah ambargosuna karşı olduğunu belirtti. Almanya'nın güvenlik konusunda Türkiye ile birlikte çalışmasının zorunlu olduğunu vurgulayan Başbakan Merkel, "DEAŞ'a ve teröre karşı savaşta birlikte mücadele ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Merkel, Almanya'nın Türkiye'ye silah satışını vaka bazında inceleme yaparak karar vereceğini de belirtti.

"SEYAHAT UYARISINA GEREK YOK"
Türkiye'ye yönelik katı bir seyahat uyarısı yapılmasını da uygun bulmadığını dile getiren Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Elbette başka adımları atma hakkımızı saklı tutuyoruz" dedi.

BAKAN ÇELİK GABRIEL'İ ELEŞTİRMİŞTİ 
Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in Türkiye'ye silah satışıyla ilgili sözlerini eleştiren AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik de şu görüşü dile getirmişti: "Artık DEAŞ, PKK gibi örgütler Avrupa başkentlerinde de dolaşıyor. Bakın şu unutulmasın. Bizim burada verdiğimiz etkili mücadele ile Türkiye bir devlet olarak kendi sınırlarını koruyor. Ama aynı zamanda da Avrupa'nın güvenliğini ve sınırlarını koruyor. Dolayısıyla Türkiye'nin terörle mücadelesinde bir zaaf ortaya çıkarmak demek Almanya'nın ve Avrupa'nın da güvenliğinde bir zaaf ortaya çıkarmak demektir."
 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...