Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bomba itiraf: Özcan Karacan, Kara Havacılığın Adil Öksüz'üdür

Düzenleyen:
Bomba itiraf: Özcan Karacan, Kara Havacılığın Adil Öksüz'üdür

GÜNDEM Haberleri

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin davanın duruşmasında, sanıklardan helikopter pilotu eski yarbay Uçum, esas hakkında savunma yaptı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsü  sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve 2  polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin davanın sanıklarından helikopter pilotu  eski yarbay Davut Uçum, "Özcan Karacan bana göre Kara Havacılığın Adil Öksüz'üdür. Bütün talimatları veren ve beni bu olaya dahil eden kişidir." dedi. 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği  saldırıya ilişkin davada, 2'si firari, 43'ü tutuklu 47 sanığın yargılanmasına  Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi.
 
Adliye binasındaki salonların fiziki yetersizliği nedeniyle Muğla  Ticaret ve Sanayi Odasının salonunda görülen davanın beşinci duruşmasının altıncı  oturumunda, suikast girişimini planlamak ve yönetmekle suçlanan tutuklu sanık  eski tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'in ardından helikopter pilotu eski yarbay  Davut Uçum'a esas hakkında savunma yapması için söz verildi.
 
''KÖTÜ ELLER TARAFINDAN ORGANİZE EDİLDİ''

Darbeci ve FETÖ'cü olmadığını savunan Uçum, Cumhurbaşkanı'na yönelik  bir eylemin içinde bilerek yer almadığını iddia etti. "Kötü eller tarafından  organize edilen bu olayları oyunlar ve tuzaklar olarak görüyorum." diyen Uçum, 15  Temmuz'un hain bir darbe girişimi olduğunu söyledi.
 
Darbe girişimi öncesinde kendisine gizli veya özel görev adı altında  Özel Kuvvetler ekibini bir yerden alınıp başka bir yere bırakılması konusunda  açıklama yapılmadığını öne süren Uçum, şöyle devam etti:
 
"Teslim olduktan sonra görevin içeriğiyle ilgili bilgi sahibi olmaya  başladım. Özcan Karacan ve itirafçı olan Kara Havacılıkta görevli pilotları çok  iyi tanıyorum. Hiçbirinin ifadesinde benim adım geçmiyor. Kara Havacılık  Komutanlığı nöbetçi amiri Özcan Karacan, 'Kara Kuvvetleri Komutanı ve Kara  Kuvvetleri Kurmay Başkanı burada, sen hemen uçuşu gerçekleştir.' dedi."
 
Gelinen süreçte Sönmezateş'e saygılarının arttığını belirten Uçum,  kendisine emir verenler dahil hiçbir komutanın sorumluluk almadığını ileri sürdü.
 
4. Kara Havacılık Alay Komutanlığında nöbetçiyken uçmasının olağan bir  durum olduğunu savunan Uçum, "Pilot sayısı yeterli olsa bile görev kriterlerine  daha çok uyuyorsa, nöbetçi uçuşa gönderilir. Konusu suç teşkil eden bir emir  almadım. Asker olduğum için buradayım FETÖ'cü olduğum için değil." diye konuştu.
 
''ÖZCAN KARACAN, KARA HAVACILIĞIN ADİL ÖKSÜZ'ÜDÜR''
 
Olaydan 13 ay sonra yakalanan sanıklardan Özcan Karacan'ın mahkemede  dinlenmesi gerektiğini söyleyen Uçum, şunları kaydetti:
 
"Özcan Karacan bana göre Kara Havacılığın Adil Öksüz'üdür. Bütün  talimatları veren kişidir. İstanbul'a, İzmir'e talimatları veren kişidir. Beni bu  olaya direkt dahil eden kişidir. Özcan Karacan'ın bu davada kesinlikle dinlenmesi  lazım. Ben cep telefonuyla Özcan Karacan ile görüştüm. Özcan Karacan darbe  girişiminden önce İzmir ve Malatya'ya da gitti. Burada kimlerle görüştü bu da çok önemli."
 
Duruşmaya yarın sabaha kadar ara verildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...