Konya'dan Mursi'ye destek

/ Kaynak: AA
Konya'dan Mursi'ye destek

YAŞAM Haberleri  / AA

Konya'da bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri Mısır'daki darbeyi protesto ederek Mursi'ye destek verdi.

Konya'da bazı sivil toplum kuruluşları üyeleri, Mısır'da ordunun yönetime el koymasını protesto ederek, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek verdi. Sosyal medyada örgütlenip Alaaddin Bulvarı'nda toplanan grup üyeleri bir süre, "Mursi yıkılma Türkiye yanında", "Mursi yıkılma Müslmanlar yanında" sloganları attı. Grup adına açıklama yapan Mevlana Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Mücahit Uludağ, kısa sürede sosyal medyada örgütlenerek Mısır'daki Müslümanlara destek vermek için toplandıklarını söyledi. Günlerdir Mısır'da yaşanan olaylara üzüldüklerini dile getiren Uludağ, şunları kaydetti: nbsp;"Mısır'ı karıştırmayı misyon edinen dış güçlerin meydanlara dökülmesi televizyonlarda ve medyada göründüğü kadar büyük bir olay değil. Bu medyatik olayların farklı gündeme getirilmesi, Mursi'nin yüzde 50 ile cumhurbaşkanı olması, zor kullanarak Mursi ve taraftarları olan halkın mazlum duruma düşürülmesi bizi çok etkilemiştir. Şu anda Mısır'da yaşanan olaylara ve Cumhurbaşkanı Mursi'ye destek için bir aradayız. Biz mazlumdan tarafa olacağımızı sergilemek istiyoruz."
Bu arada, grup içinde yer alan Selçuk Üniversitesi öğrencisi Mısırlı Zehra Behzat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, askerin Mısır'da İslami bir yönetim istemediğini bildirdi. Sadece Kahire'de Muhammed Mursi'nin 6 milyon destekçisinin olduğunu aktaran Behzat, "Ona karşı muhalifler de 2 milyondur. Asker, tankları caddelere indirdi, halkı dağıtmak istiyor, olaylarda 22 kişi öldü" diye konuştu. Ailesiyle telefonda sürekli irtibat halinde olduğunu ifade ederken gözyaşlarına hakim olamayan Behzat, "Ailem meydanlarda. Teyzemin torunu bu akşam şehit oldu" dedi.
YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...