Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

4 ayda 17 bin defa giriş yapmış!

Düzenleyen:
4 ayda 17 bin defa giriş yapmış!

GÜNDEM Haberleri

Suçlamaları reddeden Z.S’nin ByLock’tan örgütsel talimatlar aldığı ve kendi sorumluluğunda olan kişilere aktardığı belirtildi.

EBRU KARATOSUN - FETÖ’nün kripto haberleşme programı ByLock’u kullanma rekoru örgüt mensubu Kredi Yurtlar Kurumundan (KYK) bir müfettişe ait çıktı... Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ByLock’u kullandığı gerekçesiyle KHK ile ihraç edilen KYK müfettişi Z.S’yi geçtiğimiz günlerde gözaltına aldı. Soruşturma kapsamında Z.S. mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ardından Z.S. hakkında “terör örgütüne üye olmak” suçundan dava açıldı. İddianamede, Z.S’nin ByLock’a 11 Ağustos 2014 ve 8 Aralık 2014 tarihleri arasında 17 bin 389 kez giriş yaptığı dikkat çekti. Söz konusu rakam adeta ByLock’a giriş rekoru olarak yorumlandı. Z.S’nin ByLock’tan örgütsel talimatları aldığı ve kendi sorumluluğunda olan kişilere aktardığı kaydedildi. Soruşturma kapsamında, örgüt elemanlarının ByLock üzerinden yurtları denetlemeye gelmeden önce haberinin olduğu ve bu sayede suç unsurlarını ortadan kaldırdıkları aktarıldı. İddianamede, Z.S’nin de örgüte ait yurtları teftişe gelmeden önce ByLock’tan örgüt mensuplarıyla haberleştiği belirtildi.

HİÇ KULLANMAMIŞ
2012 yılında Kredi Yurtlar Kurumunda müfettiş yardımcısı olarak göreve başladığını söyleyen şüpheli Z.S, örgütle bağlantısını reddetti. Şüpheli Z.S, ifadesinde 17 bin kez giriş yaptığı ByLock programını indirmediğini ve kullanmadığını iddia etti. Z.S. şunları kaydetti: FETÖ mensuplarının haberleşmede kullanmış olduğu ByLock, Eagle veya Kakao programını kullanmadım. ByLock isimli bir programı telefonuma kesinle indirmedim.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...