'Avrupa yolunda öldüler'

Düzenleyen:
'Avrupa yolunda öldüler'

GÜNDEM Haberleri

Uluslararası Göç Örgütü, yayımladığı raporda 2014 yılından bu yana yaklaşık 22 bin 500 göçmenin Avrupa kıtasında geçmeye çalışırken hayatını kaybettiğini açıkladı.

Selçuk Böke ANKARA - Rapora göre: 2016 yılında AB ve Türkiye arasında mutabakata varılan Göçmen Anlaşması ile birlikte bu sayıda düşüş yaşandı ancak bazı Avrupa ülkelerinin göçmenlere sınırlarını kapatmaları, savaş bölgelerinden Avrupa kıtasına geçmeye çalışan göçmenleri daha tehlikeli yollardan geçişe zorladı. Raporda bu durum “Ölümcül Seyahat” olarak adlandırıldı. BM Mülteciler Yüksek Komiserliğine (UNHCR) göre ise Avrupa’ya geçmek için yola çıkıp Akdeniz’de hayatını kaybeden göçmenlerin 2016 yılında 1,2 olan ölüm oranı 2017 yılında 2,1’e yükseldi. UNHCR, yeni yolları kullanan her 49 göçmenden 1’inin Akdeniz’de boğularak hayatını kaybettiğini belirtti. Raporda, göçmenlerin Avrupa ülkelerine ulaşmak için genelde kapasitesi sınırlı botlara çok kalabalık bir şekilde bindiklerine yer verildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...