Kuveyt ile iş birliği artıyor

Düzenleyen:
Kuveyt ile iş birliği artıyor

Ekonomi Haberleri

Körfez krizinin tarafsız cephesi Kuveyt ile hem siyasi hem de ekonomik ilişkiler geliştirilmeye devam ediyor

Osman Çobanoğlu ANKARA
Körfez krizinin tarafsız cephesi Kuveyt ile hem siyasi hem de ekonomik ilişkiler geliştirilmeye devam ediyor. Bu kapsamda Kuveyt Başbakanı Şeyh Cabir el-Mübarek el-Hamad es-Sabah Türkiye’ye geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilen es-Sabah, dün de Başbakan Binali Yıldırım ile görüştü. Es-Sabah, bugün Türkiye-Kuveyt İş Forumu’na katılacak. Forumda, özellikle müteahhitlik ve yatırım sektörlerine ilişkin iş birliği imkanları gündeme gelecek.
2,8 milyon nüfusu bulunan Kuveyt’in kişi başına millî geliri yaklaşık 29 bin dolar seviyesinde... Türkiye-Kuveyt ticaret hacmi, 2006 yılında 275 milyon dolar iken, 2016 yılında yaklaşık iki kat arttı ve 542 milyon dolar oldu. Kuveyt’te Türk sermayeli 7 firmanın bulunduğu, bu firmaların bugüne kadar 30 proje üstlendiği belirtiliyor. Türk firmalarının üstlendiği bu projelerin toplam bedeli 6,5 milyar dolar. Kuveytli firmaların Türkiye’deki yatırımı ise 1,7 milyar dolar civarında... İş forumunda, özellikle ticaret hacminin artması için atılacak adımlar gündeme gelecek.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...