Obama ve Merkel'den 'casusluk krizi' diplomasisi

/ Kaynak: AA
Obama ve Merkel'den 'casusluk krizi' diplomasisi

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Başkanı Barack Obama ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, ABD ile AB arasındaki casusluk krizini de ele aldıkları bir telefon görüşmesi yaptı.

ABD Başkanı Barack Obama ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, ABD ile AB arasındaki casusluk krizini de ele aldıkları bir telefon görüşmesi yaptığı bildirildi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, görüşmede Merkel'in, Arizona'daki yangında 19 itfaiyecinin yaşamını yitirmesinden dolayı başsağlığı dilediği belirtildi. Açıklamaya göre, Obama ve Merkel, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) tarafından yürütüldüğü iddia edilen izleme faaliyetlerine dair son haberleri de konuştu. Obama'nın Merkel'e, ABD'nin Avrupalı müttefikleri ve ortaklarının kaygılarını ciddiye aldığı yönünde güvence verdiği kaydedildi. Beyaz Saray açıklamasında, iki liderin, terörle ve ABD, Almanya ve müttefiklerinin güvenliğine yönelik diğer tehditlerle mücadelede ülkelerindeki istihbarat servisleri arasında devam eden yakın işbirliğinin önemini tekrar teyit ettikleri belirtildi. Obama ve Merkel, bu konuları daha detaylı ele almak üzere gelecek günlerde ABD ve Alman güvenlik yetkilileri arasında üst düzey bir toplantı düzenlemeyi kararlaştırdı. İki lider ayrıca, ABD Adalet Bakanı Eric Holder'in teklif ettiği üzere, en erken 8 Temmuz'da, istihbaratın toplanması ve idaresi ile gizlilik ve verilerin korunmasıyla alakalı sorularda ABD-AB/AB Üye Ülkeler diyaloğunun başlatılmasını dört gözle beklediklerini dile getirdi.Obama ve Merkel, ABD ile AB arasındaki Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı müzakerelerinin başlatılmasına güçlü desteklerini yineledi ve gelecek hafta yapılması planlanan müzakerelerin ilk turundan memnuniyetlerini ortaya koydu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...