Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İspanya Katalonya'ya askeri müdahaleye hazırlanıyor

Düzenleyen:
İspanya Katalonya'ya askeri müdahaleye hazırlanıyor

DÜNYA Haberleri

İspanya-Katalonya arasında yaşanan referandum krizi tırmanışını sürdürüyor. Madrid yönetimi Katalan sınırına asker yığdı.

Dünya genreinde yaşanan siyasi krizler Avrupa'ya da sıçradı. İspanya'da Katalanların bağımsızlık referandumu talebi sonrası Madrid yönetimi "askeri müdahale de seçenekler arasında" mesajıyla Katalonya'ya gözdağı vermişti.

Bugün ise Katalonya sınırında hareketli anlar yaşandı, o mesaj adeta vücut buldu.

İspanya Katalonya'ya askeri müdahaleye hazırlanıyor

KATALONYA SINIRINDA ASKERİ YIĞINAK
İspanya'da bulunan Katalonya'ya bağlı Vielha sınırına askeri yığınak yapan İspanyol yönetimi bölgeye çok sayıda asker, mühimmat ve araç sevkiyatı gerçekleştirdi.

Sınırın sıfır noktasında bulunan askerlerin Katalonya yönetimine bir tehdit olarak yerleştirilirken, sınırda yaşanan hareketliliğe ilişkin Katalan yönetiminden henüz açıklama gelmedi.

İspanya Katalonya'ya askeri müdahaleye hazırlanıyor

ASKERİ SEÇENEK MASADA
Bağımsızlık Referandumu'na ilişkin daha önce açıklamada bulunan İspanya Başbakanı Mariano Rajoy’un, “Bu referandumu önlemek için hiçbir seçeneği dışarıda bırakmadan elimden gelen her şeyi yapacağım.” demiş, sonrasında ise bir hükümet yetkilisi, askeri müdahale olasılığı ile ilgili “Son seçenek de olsa dışarıda bırakmıyoruz.” diyerek askeri seçeneğin de Katalonya karşısında uygulamaya sokulabileceğine işaret etmişti.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...