Irak'ta ipler kopuyor

Düzenleyen:
Irak'ta ipler kopuyor

DÜNYA Haberleri

Irak Başbakanı Haydar El Abadi'nin talebi üzerine Irak Parlementosu Kerkük Valisi'nin görevden alındığını duyurdu.

ÇETİNER ÇETİN

Irak Başbakanı Haydar El Abadi'nin talebi üzerine Irak Parlementosu Kerkük Valisi'nin görevden alındığını duyurdu. Kerkük Valisi'nin görevden alınmasına tepki gösteren Kürt Asıllı Cumhurbaşkanı Fuat Mahsun hakkında da Şii Milletvekillerinin bir önerge hazırlığı içerisinde olduğu öğrenildi. Türkiye Gazetesi'ne açıklama yapan kürt yetkililer Irak Parlementosu'nun aldığı bu kararı tanımadıklarını ifade etti. Gazetemizin ulaştığı Kerkük Valisi Necmettin Kerim, kararı tanımadığını ifade ederek kendisinin Bağdat tarafından atanmadığını, dolayısıyla Bağdat'ın aldığı kararın etkili olmadığını ifade etti. Kürt yetklililer Bağdat yönetiminin almış olduğu karar ile sürecin daha keskin bir noktaya gittiğine dikkat çekerek referandum sürecinden geri adım atmayacaklarını ifade etti. Irak Şii Milletvekilleri gazetemize yaptıkları açıklamada Bağdat'ın kurallarını ve aldığı kararları anayasal çerçevede alınmış bir karar olarak gördüklerini ifade ederek uygulanabilmesi için de gerekli her türlü adımı atacaklarını ifade ettiler

"KARAR SESSİZ KALMAYACAĞIZ"

Irak'taki Şii Bedir tugayları komutanı Had-i El Amari gazetemize yaptığı açıklamada referandum kararına karşı sessiz kalmayacaklarını açıkladılar.

"KARARI TANIMIYORUZ"

Kürtlerin çoğunlukta olduğu Kerkük İl Meclisi: "Irak hükümetinin Kerkük valisini görevden alma kararını tanımıyoruz ve uygulamayacağız."

 

 

KERKÜK VALİSİ NECMEDDİN KERİM GÖREVDEN ALINDI

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Kerkük Valisi Necmeddin Kerim'in azledilme talebini bugün parlamentoya iletmişti.

Bağdat'taki bazı siyasi çevreler ve milletvekilleri, Kerim'in Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin 25 Eylül'de düzenlemeyi planladığı referanduma dair icraatları ve açıklamaları nedeniyle görevden alınması çağrısı yapıyordu.

Kentin resmi kurum ve kuruluşlarında IKBY bayrağını astırma kararı aldırmıştı

Kerkük Valisi Kerim, vilayet meclisindeki Kürt üyeleri toplayarak, kentin resmi kurum ve kuruluşlarında IKBY bayrağını astırma kararı aldırmıştı. Kerim'in öncülüğündeki tek taraflı karar Bağdat merkezi yönetiminin tepkisini çekmişti. 

Vali, bunun ardından IKBY referandumuna Kerkük ve diğer tartışmalı bölgelerin de dahil edilmesi için meclisten karar çıkarmıştı. 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...