Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Damgasız sattığı 15 yumurta için 15 bin lira ceza yedi

Düzenleyen:
Damgasız sattığı 15 yumurta için 15 bin lira ceza yedi

YAŞAM Haberleri

2 yıl önce pazarda damgasız yumurta sattığı gerekçesiyle zabıtanın uyardığı yaşlı adama 15 bin lira ceza kesildi. "15 bin liram olsa neden çalışayım" diyen çiftçi, cezaya itiraz etti.

2 yıl önce pazarda sattığı 15 yumurta için 15 bin lira ceza kesildi.

KÜMESİNDEKİ YUMURTALAR DAMGASIZ DİYE UYARILDI

İzmir'in Foça ilçesinin kırsal Gerenköy Mahallesi'nde çiftçilik yapan Mümin Ihlamur, 2015 yılı Mayıs ayında, kümesindeki 30 yumurtayı satmak için Foça Pazarı'na götürdü. Yumurtalardan 15'ini satıp, diğer 15'ini de tezgahının yan tarafına koyarak, sipariş veren müşteriyi beklemeye başladı.

Damgasız sattığı 15 yumurta için 15 bin lira ceza yedi

Bu sırada denetime gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, Ihlamur'un sattığı yumurtaların kabuğunda, işletme numarası, kümes numarası ve yumurtlama tarihi ibarelerinin yer aldığı damganın bulunmadığını belirledi. İddiaya göre, ekipler Ihlamur'u uyarıp, söz konusu damgayı temin etmesi için 30 gün süre verdi.

2 YIL SONRA 15 BİN LİRA CEZA KESİLDİ

Ancak, bir daha kendisini ne görmeye, ne de denetlemeye gelen olmadığını ileri süren Ihlamur, aradan geçen 2 yıl 4 aylık sürenin ardından gelen tebligatla, 15 bin liralık para cezası kesildiğini öğrenince şoke oldu.

"15 BİN LİRA PARAM OLSA NEDEN ÇALIŞAYIM?"

15 yumurta için toplam 15 bin lira ceza kesilen Ihlamur, "15 bin lira param olsa zaten ben niye çalışayım. Hayatım boyunca bu kadar parayı ben bir arada görmedim. Kıt kanaat geçinen bir aileyiz" dedi.

Damgasız sattığı 15 yumurta için 15 bin lira ceza yedi

Yaşlı adam şöyle devam etti:

"BİZ İŞLETME DEĞİLİZ Kİ DAMGAMIZ OLSUN"

Bunun suç olduğunu bilsem, bırakın yumurta satmayı, ihtiyacım kadar bile tavuk beslemem. Köylü kardeşlerim düşünsünler, taşınsınlar, tavuğu olanlar ona göre dikkat etsinler. Benim başıma gelen, onların başına gelmesin. Biz işletme değiliz ki damgamız olsun. Altı üstü ihtiyacımızın fazlası olan birkaç yumurtayı satmak istedik, başımıza gelmeyen kalmadı.

CEZAYA İTİRAZ ETTİ

Ihlamur, geçen 11 Eylül'de eline ulaşan tebligat üzerine avukatı Aycan Güler aracılığı ile Foça Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurup, cezaya itiraz etti.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...