Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

2 trilyon dolarlık iki komşu için 17 milyar $ çok az

Düzenleyen:
2 trilyon dolarlık iki komşu için 17 milyar $ çok az

Ekonomi Haberleri

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkan Yardımcısı Adnan Dalgakıran, Rusya ve Türkiye arasındaki 17 milyar dolarlık ticaret hacminin çok küçük olduğunu söyledi.

Ekonomik büyüklükleri 2 trilyon doları bulan Türkiye ve Rusya için 17 milyar dolarlık ticaret hacminin, potansiyelin çok altında olduğunu söyleyen Dalgakıran, pratik tedbirlerle bu rakamların üzerine çıkmanın mümkün olduğunu söyledi. Türk firmaları iç in önemli ticaret ve yatırım potansiyeline sahip Rusya pazarı hakkında bilgilendirme amaçlı olarak düzenlenen ‘Rusya Ülke Günü: Türkiye İçin Fırsatlar’ seminerinde konuşan Dalgakıran, sebze-meyve, tekstil ve hazır giyim alanlarının etkili olduğu pazara yeni sektörlerin etkilenmesi gerektiğini söyledi ve “‘Rusya’da faaliyet gösteren yaklaşık 1300 Türk firmasının bu ülkedeki toplam yatırımı 10 milyar dolar civarında. Oldukça düşük bir rakam. Aynı şekilde Rusya, Türk müteahhitlik firmalarının 1990’lardan bu yana en fazla proje üstlendiği ülke. Firmalarımız Rusya’da 65 milyar dolara ulaşan 1910 proje üstlendi. Bu ölçeklere gelinmemesi için hiçbir sebep yok” diye konuştu. Rusya İstanbul Başkonsolosu Andrey Podolyshev de “2015 yılındaki krizin ardından devlet başkanlarımız 3 defa bir araya geldi, pek çok kere telefonla konuştu. İki ülke de niyetini ortaya koydu. Şimdi iş birliği zamanı. Yüksek teknoloji, kimya ve enerjide iş birliği yapılabilir.” görüşünü dile getirdi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...