Sanayide ‘teknopark’ atılımı

Düzenleyen:
Sanayide ‘teknopark’ atılımı

Ekonomi Haberleri

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Anadolu’da 3’ü yeni teknopark olmak üzere 5 teknopark için kolları sıvadı.

Osman Çobanoğlu ANKARA - Halihazırda 55’i faaliyette olmak üzere toplamda 66 Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TGB) bulunuyor. Yeni dönemde Gaziantep OSB TGB, Zonguldak TGB, Karabük Üniversitesi TGB, Dokuz Eylül Sağlık İhtisas TGB ve ASO Teknopark TGB Ek Alanında çalışmalar hız kazanacak. Söz konusu TGB’lerin kuruluşuna ilişkin başvuruların Sanayi Bakanlığı’nın Değerlendirme Kurulundan uygun görüş alarak geçtiği ve Resmi Gazete’de yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderildiği öğrenildi. Teknoparklarla milyar dolarlık ithalatın önüne geçilmesi hedeflenirken yeni ihracat kapıları da aralanacak.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, geçtiğimiz dönemde yaptığı bir açıklamada her ilde en az bir teknoloji geliştirme bölgesi kurulması için çalışmaya devam edeceklerini söylemişti. Bakanlığın verilerine göre, TGB’lerde 75’i yabancı olmak üzere toplam 4 bin 510 firma bulunuyor. Buralarda toplamda 46 bin 314 kişiye istihdam sağlanıyor. Teknoparklarda istihdam edilenlerin 37 bin 439’u Ar-Ge personeli, 2 bin 588’i destek personeli, 6 bin 287’si ise kapsam dışı personel olarak görev yapıyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...