Okul alışverişi pazarının büyüklüğü 5,6 milyar lira

Düzenleyen:
Okul alışverişi pazarının büyüklüğü 5,6 milyar lira

EĞİTİM Haberleri

Birçok aile okul alışverişini ucuza getirmek için ince eleyip sık dokuyor. Uzmanlar ise, bu dev pazardan seçilecek ürünlerde dikkatli olunmasını tavsiye ediyor.

Yeni eğitim dönemi başlıyor ve aileleri tatlı bir telaş sardı. Defterden kaleme, çantadan kıyafete kadar eksikleri tamamlamak için milyonlar pazarlara ve marketlere akın ediyor. Konuyla ilgili görüşünü aldığımız CarrefourSA Gıda Dışı Kategori Direktörü Gökhan Kaplan şu açıklamaları yaptı: “Toplam 23 milyon öğrencinin eğitim gördüğü Türkiye’de okul öncesi pazar 270 milyon lira, ilköğretim pazarı 3,8 milyar lira ve lise pazarı da 1,6 milyar lira. Ülke genelinde okul alışverişi pazarı 5,6 milyar liralık bir büyüklüğe sahip. Bu ürünlerin sağlık açısından güvenilirliği ve kalitesi ise çok önemli. Biz firma olarak kırtasiye ve tekstil ürünlerini reyonlara getirmeden önce toksikolojik değerlendirmeden geçirerek Ege Üniversitesinden onay alıyoruz. Bugün için okul çantasını 19,99 liradan, kurşun kalemi 1,79 liradan, silgiyi 1,5 liradan, defteri 1,29 liradan, kalem kutusunu 5,99 liradan başlayan fiyatlarla tüketicilerimizle buluşturuyoruz. İlkokula yeni başlayan öğrenciler için 27 üründen oluşan bir liste yaptık ve bu listedeki ürünleri uygun fiyat politikamız doğrultusunda toplam 117,92 liradan sunuyoruz. Aynı zamanda okul alışverişi için özel bir kampanya uyguluyoruz.” İSTANBUL 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...