Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Veliler şoförlere ‘GBT’ soracak

Düzenleyen:
Veliler şoförlere  ‘GBT’ soracak

EĞİTİM Haberleri

Ailelere uyarıda bulunan yetkililer “Kolluk kuvvetlerinin yapacağı denetimler yeterli değil. Evladınızı emanet edeceğiniz servislerden belgelerini isteyin. İlk denetim kapıda başlar “ uyarısında bulundu

Damla Peker ANKARA - Okulların bir kısmının açılmasının ardından birçok ilde okul servisleri denetimleri başladı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılan denetimlerde şoförün sabıka kaydından, mesleki yeterlilik belgesine, psikoteknik belgesinden, ehliyetinin yeterli olup olmadığı ve sosyal güvencesinin bulunup bulunmadığına kadar her şeye didik didik bakılırken; Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği’nde okul servisi araçlarının kiralama şartları düzenlendi. Servis şoförü ve rehber personeller uyuşturucu ve çocuk istismarı suçlarından affa uğrasalar dahi hüküm giymemiş olmaları zorunluluğu getirildi. Hem Belediyelerin zabıta daire başkanlığı hem de Trafik Denetleme Şube müdürlükleri aktif olarak çalışırken; velilere de önemli görevler düşüyor.

İstanbul Umum Servis Aracı İşletmeleri Esnaf Odası Başkanı Hamza Öztürk, çocuğunu araca bindiren velinin denetimlerde birinci sırada olacağını söyledi. Öztürk şöyle devam etti: “Aileden sonra şoförlerin denetimlerini okul yapacak. En son ise kolluk kuvvetlerin yaptıkları yol kenarı denetimi geliyor. Çünkü denetim sadece arabanın eksiği ya da sağlamlığı ile ilgili değil. Şoförü de denetleyeceğiz. Veliler ilk önce çocuklarını teslim ettikleri servisçiyi tanımakla denetime başlayacak. Veli, çocuğunu teslim ederken yüz ifadesine bakar. ‘Sıkıntılı biri mi?’ diye. Daha sonra şoför çocuğunu kapıya bırakınca ondan sabıka kaydını, sağlık raporunu, GBT’sini görmek istediğini söyleyecek. Şoför de bunu en kısa sürede toparlayacak.” Son yapılan trafik denetimlerinde bir çok şoförün evrakının eksik çıktığını hatırlatan Öztürk “Arabadaki şoför başka belgedeki isim başka. Bunların da önüne geçebilmek için mutlaka velinin bire bir konu ile ilgilenmesi lazım” dedi.

MOBİL OKUL TİMİ GELİYOR
Diğer taraftan, İçişleri Bakanlığı, okulların güvenliği için 81 ilin valilerine genelge gönderdi. Genelgede İçişleri Bakanlığı, okullarda suç ve suçluyla mücadele kapsamında eğitim kurumlarını mercek altına alındı. Güvenlik tedbirleri yönünden öncelikli okulların giriş, çıkış ve açık olduğu saatlerde ekipler görev yapacak. Okullarda çocuk, asayiş, narkotik ve trafik birimlerinden ekipler bulunurken, kolluk kuvvetleri personelinden “Güvenli Eğitim Koordinasyon Görevlisi” ise tüm okullar için görevlendirilecek. Aynı genelgede toplam 3 bin 440 okulda, mobil okul timi olarak bin 72 kolluk ekibinin görevlendirilmesi de planlandı. Bu ekipler okullarda gerek narkotik, asayiş ve trafik konularında okul yönetimiyle koordineli sık sık denetimler yapacak ve çocukların bilinçlendirilmesinde görev alacaklar.

 

 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...