Türkiye'den Belçika'ya PKK tepkisi!

Düzenleyen:
Türkiye'den Belçika'ya PKK tepkisi!

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanlığı, Belçika İddianame Odasının dün (14 Eylül 2017) açıkladığı PKK bağlantılı 36 özel ve tüzel kişiye karşı Belçika Federal Savcılığı tarafından 2010 yılında başlatılan soruşturmanın yargıya taşınmasını önleyen kararının kabul edilmesinin mümkün olmadığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Belçika İddianame Odasının dün aldığı kararın Türkiye’nin güvenliğini ve çıkarlarını hedef alan terör örgütlerine verilen desteğin ibretlik yeni bir örneği olduğu belirtilerek, "Bu karar Belçika’nın terörle mücadelede Avrupa’da ve dünyada zayıf halka olduğu gerçeğini bir kez daha göstermiştir. Bu karara karşı Belçika Yüksek Mahkemesine gitme imkanı bulunmakta olup, hukuk mücadelesi henüz sona ermemiştir. Devletimiz bu kabul edilemez kararın temyiz sürecine de müdahil olacaktır. Bu vahim kararın Türkiye’nin ulusal güvenliğini hedef aldığı aşikar olup, Belçika ve Avrupa ülkelerinde artmakta olan terör tehdidi ile mücadelede de zafiyet doğuracağı açıktır" denildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...