Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Konya'da üniversite öğrencileri elektrikli yerli otomobil üretti

Düzenleyen:
Konya'da üniversite öğrencileri elektrikli yerli otomobil üretti

TEKNOLOJİ Haberleri

Konya Ticaret Odası (KTO) karatay Üniversitesi öğrencileri, tamamen yerli tasarım olan ve "Diriliş 1251" ismini verdikleri elektrikli araç üretti.

Üniversite bünyesindeki Ar-Ge Topluluğu öğrencileri, elektrikle çalışan ve tasarımı tamamen yerli araç tasarladı.

Üniversite öğrencileri elektrikli yerli otomobil üretti

SAATTE 110 KİLOMETRE HIZ

Uzunluğu 4 metre olan araç, 6 kilowattlık batarya ile saatte 110  kilometre hıza ulaşabiliyor. "Diriliş 1251" ismi verilen aracın, motor, motor sürücü, batarya yönetim sistemi, yerleşik şarj birimi, batarya paketlemesi, telemetre, araç  kontrol sistemi ve mekanik aksamı tamamen yerli. KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk,  yaptığı yazılı açıklamada, aracın öğrencilerin tasarımı olduğuna dikkati çekti.

Üniversite öğrencileri elektrikli yerli otomobil üretti

Üniversite olarak yerli Otomobil konusunda Konya'ya destek vermeye devam ettiklerini ifade eden Öztürk, şunları kaydetti:

"Bu tarihi sorumluluğa Konya ev sahipliği yapmaya hazır. Kendi yerli otomobilimizi üretmemizin Türkiye için önemi üzerinde daha çok durmayı ve daha  fazla çalışarak üniversite sanayi iş birliğiyle bu sorumluluğun üstesinden  gelmeyi hedefliyoruz. Öğrenci kardeşlerimizi çalışmalarından dolayı tebrik  ediyorum. Diriliş 1251 adlı aracımızı daha da geliştireceklerine dair inancımı  kalbimde taşıyorum."

Üniversite öğrencileri elektrikli yerli otomobil üretti

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...