Öğrenciler Türkiye’ye akın ediyor

Düzenleyen:
Öğrenciler Türkiye’ye akın ediyor

EĞİTİM Haberleri

163 ülkeden 106 bin 550 yabancı öğrenci YTB’nin ‘Türkiye Bursları’na başvuru yaptı. İlk etapta 2 bin 717 genç, burs almaya hak kazandı.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın (YTB) “Türkiye Bursları” ile akademik eğitim almak için yeni öğretim yılında 163 ülkeden 106 bin 550 yabancı öğrenci başvuru yaptı. YTB’den edindiği bilgiye göre, Türkiye’de burslu okumak için başvurusu yapan yabancı öğrenciler arasından, ilk etapta 2 bin 717 öğrenci burs almaya hak kazandı. Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde burslu yükseköğrenim görecek olan ve dünyanın dört bir köşesinden gelen öğrenciler, derslerin başlamasını bekliyor. YTB uzmanları tarafından havaalanında karşılanan öğrenciler, kalacakları yurtlara yerleştiriliyor. Türkiye’nin dünyada “eğitim üssü” kabul edilmesi amacıyla verilen Türkiye Bursları, yabancı öğrencilerin Türkiye’de kamu kaynaklı yükseköğretim bursuyla eğitim almalarına imkân sağlıyor. Ayrıca YTB’nin bursları ile 2016’da bin 425 Suriyeliye de Türkiye’de yüksek öğrenim imkanı verildi. Yalnızca yabancı ülke vatandaşlarının yararlanabildiği Türkiye Bursları’na her yıl belirli dönemde internet üzerinden başvuru yapılabiliyor. 

 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...