'Çözüm'de kritik toplantı

'Çözüm'de kritik toplantı

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kurmayları çözüm sürecindeki aksaklıkları ve Meclis'e sunulacak demokrasi paketinin detaylarını masaya yatırdı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kurmayları çözüm sürecindeki aksaklıkları ve Meclis'e sunulacak demokrasi paketinin detaylarını masaya yatırdı. Başbakanlık Merkez Bina'da 4 saat süren toplantıda Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay, Bülent Arınç, Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Başbakan Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, MİT Müsteşarı Hakan Fidan yer aldı. Toplantıda çözüm sürecinin ikinci aşamasında atılacak adımların ele alındığı öğrenildi. Özellikle eve dönüş için yasalarda değişiklik yapılması kulislerde konuşuluyor. "Suça karışmamış olma" yerine "haklarında herhangi bir soruşturma ve kovuşturma bulunmayanlar" kriteri getirileceği ifade ediliyor. Böylece KCK soruşturması çerçevesinde tutuklanan örgüt sempatizanlarının tutuksuz yargılanmasının önündeki engelin kalkabileceği ifade ediliyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...