Başbakan'dan Tuğluk tepkisi: Birkaç kendini bilmez!

Düzenleyen:
Başbakan'dan Tuğluk tepkisi: Birkaç kendini bilmez!

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Binali Yıldırım, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesine ilişkin yaşananlara tepki gösterdi.

Ünsal Ergel ANKARA - Cuma namazı çıkışı basın mensuplarının sorularını cevaplayan Başbakan Yıldırım, şunları söyledi: Bu cenazenin defniyle ilgili yaşanan olay asla ve asla kabul edilemez. Kendini bilmez birkaç kişinin ortaya koyduğu bir provokasyondur. Zaten valimiz, bakanımız bize bilgi vererek meseleyi hallettiler. Burada bitmiyor, Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı, gözaltılar sorgulamalar var. Tabii ki bu işin sorumluları kimse bulunacak gereği yapılacak. Kimsenin düşüncesi olmasın. Terörle mücadelede ayrı bir şeydir, birliğimizi kardeşliğimiz bozmaya çalışan bizi birbirimize düşürmeye çalışan provokasyonlara asla ve asla izin vermeyiz.” 

ORGANİZE DEĞİL SPONTANE GELİŞTİ
Olayın ardından Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla soruşturma başlatıldı. Polisin yaptığı bir dizi operasyonla, olayla ilgisi olduğu düşünülen 23 kişi gözaltına alındı. Ankara Terörle Mücadele Şubesinde sorgulanan 19 kişi serbest kalırken 4 kişinin sorgusu sürdüğü ayrıca olaya karıştığı düşünülen ve kimliği belirlenen 6 kişinin daha arandığı öğrenildi. Bu arada konuya ilişkin yürütülen soruşturmanın iddia edildiği gibi “nefret suçları” kapsamında değil, “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüş Kanunu’na muhalefet” suçlamasıyla yürütüldüğü bildirildi. Ancak başsavcılık kaynakları nefret suçuyla ilgilide incelemenin sürdüğünü belirterek, olayın taraflarının ifadesinin alınmasından sonra bu suç isnadıyla ilgili işlem yapılıp yapılmayacağına karar verileceğini kaydetti. Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığının yaptığı soruşturmada olaya karışanların örgüt bağlantısı tespit edilemedi. Olayın organize değil spontane olarak kendiliğinden geliştiği bildirildi. 
Öte yandan olaya ilişkin halen cezaevinde bulunan Aysel Tuğluk ve defin alanında bulunan HDP’li diğer kişilerin de ifadeye çağırılabileceği bildirildi.
Başbakan'dan Tuğluk tepkisi: Birkaç kendini bilmez!
Cuma namazını Beştepe Millet Camii’nde kılan Başbakan Yıldırım, çıkışta vatandaşlar ile sohbet etti

BARZANİ’NİN YANLIŞINA KARŞI ORTAK ADIM 
İbadi ile referandumu görüştü

Başbakan Binali Yıldırım, Kuzey Irak’ta 25 Eylül’de yapılacağı açıklanan bağımsızlık referandumuna ilişkin, “Hatadan dönülmesi için dostça çağrı yapıyoruz” dedi. Ardından da Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ile telefonda görüştü. Yıldırım, referandumun yanlış bir adım olduğunu ve yol yakınken bu girişimden vazgeçilmesi için beraber çalışılması gerektiğini vurguladı. İbadi de Türkiye ile iş birliği halinde olacaklarını kaydetti.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...