Ara elemanla işsizlik azalır

Düzenleyen:
Ara elemanla işsizlik azalır

Ekonomi Haberleri

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken “İşsizliğin kalıcı olarak düşürülmesi için istihdam teşviklerinin yanında mesleki ihtiyaçlara göre politikalar belirlenmelidir” dedi.

Haziranda işsizlik oranının yüzde 10,2 olduğunu hatırlatan Palandöken, “İşsizlik oranı yüzde 10’un üzerinde takılıp kalsa da, istihdamda düzenli bir artış olduğu görülüyor. Bundan da anlaşılıyor ki iş gücüne katılım oranı artmasına rağmen işsizlik oranı düşmüyor. İş gücü ihtiyacı da artıyor. Özellikle ara elemana gereksinim var. Gençlerin tamamı üniversitede okumak istiyor. Aileler de bu isteğe destek veriyor ancak üniversite mezunu işsiz sayısı artarken, işletmeler ara eleman bulamıyor. Bu meselenin çözümü için Türkiye’nin ara ve teknik eleman ihtiyacının bölge bölge haritası çıkarılmalı ve bu ihtiyaç analizi doğrultusunda gençlerin meslek edinmesi sağlanmalıdır” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...