Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Haziranda istihdam 1 milyon yükseldi

Düzenleyen:
Haziranda istihdam 1 milyon yükseldi

Ekonomi Haberleri

Ekonomi Bakanı Zeybekci “İstihdam edilen kişi sayısı 28 milyon 703 bin kişi en yüksek seviyeye ulaştı. Büyüme oranı böyle devam ederse, işsizlik tek haneye gelir” dedi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayına ilişkin iş gücü istatistiklerini açıkladı. Türkiye’de işsizlik oranı, haziranda geçen yılın aynı dönemine göre değişim göstermeyerek yüzde 10,2 oldu. Söz konusu dönemde işsiz sayısı 124 bin kişi artarak 3 milyon 251 bin kişi olarak kayıtlara geçti. 15-24 yaş grubunu içeren genç işsizlik oranı 1,2 puanlık artışla yüzde 20,6’ya çıktı. İş gücüne katılım oranı ise 1 puan artışla yüzde 53,4 olarak gerçekleşti. Böylece istihdam edilenlerin sayısı haziranda, geçen yılın aynı dönemine göre 1 milyon 52 bin kişi artarak 28 milyon 703 bin kişi oldu. AA Finans Analisti ve ekonomist Haluk Bürümcekçi “İstihdamın yıllık artış hızının yüzde 3,8 ve tarım dışı istihdamın yıllık artış hızının yüzde 4 ile, önceki aya göre yükseldiğini görmekteyiz. Bu durum, manşet verilere göre daha olumlu bir tablo çiziyor” dedi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise “Geçen yılın aynı dönemine göre istihdam, 1 milyonun üzerinde arttı. İstihdam edilen kişi sayısı ise en yüksek seviyeye ulaştı. Bütçe disiplininden ve mali disiplinden taviz vermeden, ekonomik dengeleri bozmadan, cari açığı finanse edilebilir seviyede tutarak, yüzde 5,5-6 aralığında büyüdüğümüz sürece işsizlik rakamını tek haneli seviyelere getireceğiz” şeklinde konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...