Avrupa’daki üretimi Türkiye’ye kaydıracak

Düzenleyen:
Avrupa’daki üretimi Türkiye’ye kaydıracak

Ekonomi Haberleri

İklimlendirme sektörünün öncü markalarından Daikin, Türkiye atağa kalktı. Yeni ürünleriyle pazardaki iddiasını ortaya koyan firma dünyanın en küçük kombisiyle ısınma sektöründe de liderliği hedefliyor.

40 cm eninde 59 cm boyundaki Daikin Premix Kombi’nin segmentinin “en küçük hacimli yoğuşmalı” kombisi olduğunu belirten Daikin Türkiye CEO’su Hasan Önder, “Sakarya’da 3 yıllık bir çalışmanın ürünü olan bu kombimizi Türkiye ile aynı anda Almanya, İtalya ve İngiltere pazarlarında da satışa sunduk” dedi. Önder, 7 milyon liralık yatırımla ortaya çıkan kombi serisinin genişletileceğini ve bunun için 2020 yılına kadar ısıtma grubuna 5 milyon liralık yatırım daha yapılacağını açıklarken, “Isıtmada da üç yıl içerisinde dünyanın 1 numarası olmaya odaklandık. Daikin’in geçen yılki 1 milyar liralık cirosunun 200 milyonu ısıtma ürünlerinden oluşuyordu. Bu yüzde 20’lik oranın 2020 yılına kadar yüzde 30’a çıkmasını öngörüyoruz” diye konuştu. Daikin’in Türkiye’ye yatırımlarının ısıtma grubu ile sınırlı kalmayacağını vurgulayan Önder, “2018-2019 yıllarında Avrupa’daki üretimin bir kısmını Türkiye’ye kaydırmayı planlıyoruz. 2012 yılından bu yana da 100 milyon TL’lik yatırımlar yaptık. 2020 planlarımız doğrultusunda 50 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlıyoruz”dedi. Daikin Europe Heating General Manager Patrick Crombez de, Daikin Türkiye’yi bölgenin merkezi olarak konumlandırmaya devam edeceklerini kaydettti. 

NİSAN 2018’İ BEKLEMEDİK
Daikin Türkiye Isıtma Departman Müdürü Umut Ertür, Nisan 2018’de yeni bir dönem başlayacağını belirterek, “Yasal zorunlulukları beklemeden sektörümüze öncülük ettik” dedi. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...