Yeni Zelanda’ya niçin gitmelisiniz?

Düzenleyen:
Yeni Zelanda’ya niçin gitmelisiniz?

YAŞAM Haberleri

Dumanı tüten volkanları, buzulları, mağaraları ve hatta çölü bir arada görmek isteyenler hepsini bu ülkede bulabilirsiniz. Üstelik yaz yeni başlıyor...

Güney Büyük Okyanus’ta yer alan, son dönemde artan turizm talebi sebebiyle turistik yerleriyle ön plana çıkmaya başlayan Yeni Zelanda, Avustralya’nın bin 500 kilometre kadar güney doğusunda yer alıyor. Bin yılı aşkın süredir varlıklarını sürdüren, savaşçı Maoriler’in, Uzun Beyaz Bulutların Ülkesi anlamına gelen Aotearoa adını verdikleri Yeni Zelanda, Büyük Okyanus’un en güzel ada ülkelerinden... Yeni Zelanda, sahip olduğu buzulları, şelaleleri, çiçeklerle bezeli yüksek dağları, yemyeşil tepeleri, uçsuz bucaksız fiyortları, buzul gölleri, vahşi okyanus sahilleri, kanyonları ve vahşi ormanları ile görülmeye değer. 
Bu masalsı ülkenin size sundukları...

1 - Sahilleri: Ülkenin benzersiz sahil şeridi, vahşi görüntüsü ile ziyaretçilerine unutulmaz bir doğa güzelliği sunuyor. Denizin ve güneşin tadını çıkarmak, su kayağı, dalgıçlık ve sörf gibi spor aktiviteleri yapmak için birebir. Curio Bay ve Porpoise Bay’de akşamları penguenlerin karaya çıkışını izlemek ise eşsiz anlar vadediyor. 

2 - Oamaru kasabası: Viktoryan dönemi kıyafetlerinden kültürlerine kadar yaşatıyor. Kasaba, antika dükkânları, tarihî arabaları, sanat galerileri ve sürekli düzenlenen festivalleri ile yıl boyunca pek çok misafir ağırlıyor. Ayrıca, geceleri kasabada dolaşırken yavru penguenlerin etrafta dolaştığını görmek ise paha biçilemez.
Yeni Zelanda’ya niçin gitmelisiniz?
3 - Kutup Merkezi: ’Christchurch’te bulunan 1950’den beri Amerikalıların Antarktika’da yazın yürüttüğü çalışmaların sergilendiği bir müze olan ‘Kutup Merkezi’, mutlaka gezilmesi gereken yerlerden. 

4 - Çöl Safarisi: Ciplerle yapılan çöl safarisinin daha zorlu şartlarda gerçekleşen versiyonu pek çok adrenalinseverin katılmak istediği aktivitelerden. Ayrıca, gondola denilen teleferikle dağın tepesine kurulmuş restoranda, manzaranın tadını çıkararak yemek yemek de paha biçilemez.

5 - Karavan Turu: Yeni Zelanda’yı yaşamanın en güzel yollarından biri de karavan gezisi… Lake Tekapo ve etrafındaki buzul gölleri, Queenstown ve fiyort bölgesi Milford Sound karavanla gezilebiliyor.

6 - Ekstrem Sporları: Yeni Zelanda’da yapılabilecek ekstrem sporları; Jetbot Kullanmak, Rafting, Bungy-jumping, Sky Walk, Canyoning, Parapent, Zorbing ve Jet Boating…
Yeni Zelanda’ya niçin gitmelisiniz?
7 - Coromandel Ormanları: Doğal olarak oluşmuş yürüyüş patikalarıyla ünlü. Ayrıca, içerisinde yüzülebilir şelale ve gölleri de barındırıyor. Ayrıca, adanın kuzeyinde yer alan Hanmer bölgesindeki kaplıcalar, dinlenmek ve rahatlamak için tercih edilirken, Kaikoura’daki balina turları da tehlike ve adrenalinseverlerin vazgeçilmezi.

8 - Fiordland National Park: Büyük buzulların erimesiyle ortayan çıkan koruma altındaki park, turistleri hayran bırakan bir manzaraya sahip.  
Yeni Zelanda’ya niçin gitmelisiniz?
9 - Hobbit Köyü: Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit hayranları, Yeni Zelanda’nın kuzeyindeki, 6 bin nüfuslu Matamata kasabasını kesinlikle görmeli. Hobbiton diye geçen plato, Hobbit evleri, filmdeki unutulmaz sahnelerin geçtiği mekânlar, ziyaretçilere harika dakikalar yaşatıyor. Bu şirin evlere ek olarak, meşhur Yeşil Ejderha Hanı, Çift Kemerli Köprü ve Party Tree de köyde bulunan güzellikler arasında.

10 - Rotorua: Yeni Zelanda yerlileri olan Maoriler için spritüal merkezlerinden biri olarak kabul edilen, volkanik aktiviteler ile oluşmuş bölge. Rotorua, kaplıcaları, çamur havuzları, gayzerleriyle ünlü bir yer.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...