Cumhurbaşkanı Erdoğan yabancı sınırını eleştirdi: Bu kadarı fazla!

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan yabancı sınırını eleştirdi: Bu kadarı fazla!

SPOR Haberleri

“Ülkemizin işi bitmiş oyuncuların son durağı olması yanlış. Sırf transfer yapmış olmak için transfer yapalım düşüncesi Türk futbolunun önünde büyük engel”

Her şey Fatih Terim’in görevine son verilip Mircea Lucescu’nun Millî Takımın başına getirilmesiyle başladı. Millî oyuncuları canlı izlemek için maçlara giden Rumen teknik adam, kendi ülkemizde kendi oyuncularımıza “yabancı” kalındığını vurguladı. Ukrayna mağlubiyetini de yabancı sınırlamasının olmamasına bağladı ve bu konuda topu Türk futbolunu yönetenlere atmıştı...  Ve bu açıklamalar sonrası gerek TFF Başkanı Yıldırım Demirören’den gerekse diğer paydaşlardan açıklamalar geldi. Yabancı kuralının yeniden değerlendirilmesi konusunda demeçler verildi. Son alarak dün gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuyu değerlendirdi. Mevcut yabancı sınırının milli takım için dezavantaj teşkil edebileceğini ifade eden Erdoğan, “Bu elbette ki kulüplerimiz hiç yabancı oynatmasın demek değil ancak mevcut durumda oynatılan yabancı sayısı çok fazla. Bunu doğru bulmuyorum” dedi.

Beşiktaş alnının akıyla
Yabancı sayısının belli bir sayıda tutulmasının daha doğru olacağına inandığını ifade eden Erdoğan, “Ülkemizin işi bitmiş oyuncuların son durağı olması yanlış. Yabancı seçimi daha doğru yapılmalı. Kulüplerimizin bu konuda daha seçici davranması gerektiğini düşünüyorum. Sırf transfer yapmış olmak için transfer yapalım düşüncesi Türk futbolununun gelişiminin önünde büyük bir engel oluşturuyor” şeklinde konuştu. Temsilcimiz Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi’nde aldığı 3-1’lik Porto galibiyetini de değerlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Beşiktaş alnının akıyla kazandı. En önemlisi de kollektif futbolu çok güzel sergiledi” ifadelerini kullandı.

Büyükler kara kara düşünüyor
Sınırsız yabancı kuralının yeniden revize edilmesi ve belli kriterler getirilmesi söz konusu ancak büyükler bazında bakıldığında kulüpler zor durumda kalacak gibi. Sebebine gelirsek; 14 yabancı oyuncu ile uzun vadeli sözleşmeler yapılması ve ciddi rakamların harcanması. Kısıtlama olduğunda yüksek maliyetli yabancıların durumu büyük soru işareti... Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu durumu da dikkate alarak önümüzdeki sezon için orta yolu bulması bekleniyor.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...