Tarık Akan mezarı başında anıldı

Düzenleyen:
Tarık Akan mezarı başında anıldı

MAGAZİN Haberleri

Geçtiğimiz yıl vefat eden Türk sinemasının usta isimlerinden Tarık Akan, ailesi ve sevenleri tarafından ölümünün birinci yılında kabri başında anıldı. Akan’ın hayat arkadaşı Acun Günay, anma töreninde gözyaşlarına hakim olamadı.

Bakırköy Zuhuratbaba Mezarlığı'ndaki anma törenine, Tarık Akan'ın hayat arkadaşı Acun Günay, çocukları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Sevenleri tarafından kabri başına  karanfiller bırakılmasıyla başlayan törende dua okundu.

"BABAMI ÇOK ÖZLÜYORUM"

Usta sanatçının oğlu Barış Zeki Üregül, gazetecilere yaptığı açıklamada, babasına büyük özlem duyduğunu dile getirdi. Babasının hiçbir kesimi ayırmadan yardımına koştuğunu ifade eden Üregül, "Onu çok özlüyoruz. Babamı seven, gençken  izleyen, posterlerini asan Türk halkına, babamın sevgisine sevgiyle karşılık verdikleri için teşekkür ediyorum" dedi.

"İÇİMİZDE HER ZAMAN YAŞAYACAK"

Akan'ın 50 yıllık dostu, oyuncu Rutkay Aziz, törende duygu dolu anlar yaşadı. Aziz, "Fiziksel varlığından yoksun olsak bile içimizde her zaman yaşayacak olan değerli aydınımızı sevgiyle anıyoruz" şeklinde konuştu.

"(TARIK AKAN ÖZGÜRLÜK MEYDANI) ADI İÇİN ONAY BEKLİYORUZ"

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Bakırköy Özgürlük Meydanı'nın adının 'Tarık Akan Özgürlük Meydanı' olması için Büyükşehir Belediyesi'nden onay beklediklerini söyledi. Kerimoğlu, "Geçen sene sözünü vermiştik, Bakırköy Özgürlük Meydanı'nın isminin Tarık Akan Özgürlük Meydanı olarak değiştirilmesi konusunda belediye meclisi üyelerimizin oy birliğiyle kararı çıkardık. Büyükşehir Belediyesi'nden karar bekliyoruz. İnşallah Özgürlük Meydanı'nın adını Tarık Akan Özgürlük Meydanı olarak değiştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...