Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fatma teyzenin böbreğinden 6 kilo tümör çıktı

Düzenleyen:
Fatma teyzenin böbreğinden 6 kilo tümör çıktı

YAŞAM Haberleri

Vücudundan 35 santimetre uzunluğunda ve 35 santimetre genişliğinde tümör çıkarılan yaşlı kadın tıp literatürüne girecek.

Konya’da yaşayan 62 yaşındaki Fatma Köymen, kilo alma ve karında şişkinlik sebebiyle şikâyetleri artınca Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi Hastanesine başvurdu. Yapılan tahliller sonucu kadının sol böbreğinde 6 kilogram tümör olduğu belirlendi. Açık cerrahi yöntemiyle ameliyat edilen Köymen, sağlığına kavuştu. Yrd. Doç. Dr. Yunus Emre Göger, “Yaptığımız tetkiklerle hastamızın sol böbreğinde 35 santimetre uzunluğunda ve 35 santimetre genişliğinde bir tümör olduğunu belirledik. 3,5 saat süren ameliyatla aldık. Türkiye’de böbrekten kaynaklanan tümör anlamında bu zamana kadar böyle büyüklükte bir vaka yok. Dünya tıp literatüründe şu ana kadar böbrekten çıkarılan en büyük tümörün çapı 20 ve 25 santimetredir. Hastamızın vücudundan çıkardığımız tümörün çapı ise 35 santimetredir. Böbrekten kaynaklanan en büyük tümör olarak tıp literatürüne girecek. Tümör alınmasaydı hastanın karnına daha fazla baskı yapacaktı ve vücudun çeşitli yerlerine sıçrayacaktı. Hatta ölüme kadar götürebilirdi” dedi. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...