Bir teröristin itirafları

Düzenleyen:
Bir teröristin itirafları

GÜNDEM Haberleri

Adana’da, terör örgütü elebaşlarından “kırmızı” kategoride aranan terörist Mustafa Karasu’nun yakın korumalığını yapan, “silahlı terör örgütüne üye olma” ve “resmî belgede sahtecilik” suçlarından yargılandığı davada 7 yıl 3 ay 15 gün hapis cezası verilen Ç.A, örgüt içinde geçirdiği dönemlere ilişkin itiraflarda bulundu.

Ç.A, ifadesinde, Şubat 2010’da terör örgütü PKK/KCK’nın Irak’ın kuzeyinde bulunan kamplarına katıldığını belirtti. Kampta kaldığı 6 aylık süre zarfında siyasi, askeri ve ideolojik eğitim almaya başladıklarını kaydeden Ç.A, burada kanas ve el bombalarıyla ilgili bilgi verildiğini anlattı. Ç.A, terörist Mustafa Karasu’nun korumalığı için talimat aldığını ve bu kişinin kendisi de dahil 12 koruması olduğuna dikkati çekerek, şu bilgileri verdi:
“Avareş kod adlı Mustafa Karasu’nun yanında 1,5 yıldan fazla koruma olarak kaldım, bu süreler içinde Gare, Hınera ve Kandil alanlarında kalıyorduk. Kandil içinde yabancı uyruklu PKK mensuplarına ait bir bölük vardı. Yabancılara burada öncelikli olarak Kürtçe, sonra askeri, siyasi ve diplomasi eğitimler veriliyordu. Bundaki amaç Avrupa’da PKK’yı iyi tanıtmaları yönündeydi. Yabancıların bazıları eğitimlerin bitiminden sonra PKK’ya destek sağlamak için Avrupa’ya gönderiliyordu bazıları ise Kandil’de kalıyordu. PKK’ya katılan 3 Amerika, bir Hindistan, 3 Kanada, bir Kırgızistan, 2 ya da 3 Kolombiya ve 5 ya da 6 Almanya vatandaşı vardı.” Suriye’ye de gittiğini bildiren Ç.A, “Suriye’nin Derik şehrindeki bir eve gittik. Evde PKK kıyafetlerini çıkartıp YPG kıyafeti giydik ve şehir çalışmaları için eğitim aldık” dedi. 

“SİVİL KAYIPTA TAK ÜSTLENİR”
Örgütün sözde “özel kuvvetler” mensuplarının kırsal alanda güvenlik güçleriyle silahlı çatışmalara girmekten kaçındığını anlatan Ç.A, “Faaliyet alanları, şehir ve metropollerdir. Buralarda canlı bomba, bombalı araç, kamu kurum ve kuruluşları ile güvenlik güçlerine yönelik saldırı, örgütlenme faaliyetleri yürütürler. Özel kuvvetlerin bu saldırılarının emrini Murat Karayılan verir. Murat Karayılan’ın onayı alınmadan bu tür saldırı eylemi yapılmaz” ifadelerine yer verdi. PKK’nın şehir merkezlerinde yaptığı eylemlerde sivil kayıp olması hâlinde örgütün uluslararası alanda tepki almaması için bu tür saldırıları üstenmediğine dikkati çeken Ç.A, bunları TAK’ın üstlendiğini kaydetti. 
 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...