TMO kuru üzüm alımlarına başlıyor

Düzenleyen:
TMO kuru üzüm alımlarına başlıyor

Ekonomi Haberleri

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın Manisa’ya yaptığı ziyarette açıkladığı çekirdeksiz kuru üzüm alımlarına, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından yarından itibaren başlanacağı bildirildi.

TMO’dan yapılan açıklamada ise alım koşullarıyla ilgili şöyle denildi: “İlk etapta Alaşehir, Salihli, Sarıgöl, Turgutlu, Saruhanlı ve Manisa’da alım yapılacak. İzmir ve Salihli Ticaret Borsalarında da üreticilerden alım yapılacak. Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı üreticilerden belgelerindeki üretim miktarının tamamı satın alınacak. Ürün bedeli ödemeleri, ürünün TMO’ya teslim edildiği tarihten itibaren en geç bir hafta içerisinde üreticilerin banka hesaplarına aktarılacak. Üreticilerimizden boşaltma ücreti alınmayacak. Rutubet oranı yüzde 13 üzerinde olan ürünler alınmayacak. Ürün teslimatları sadece ürün sahipleri tarafından yapılabilecek. Eski yıl mahsulü ürünler kesinlikle alınmayacak. Alımlarda, her araçtan ürünü temsil eden numune alınacak ve analize tabi tutulacak. Kullanılmış çuvallarla arz edilen ürünler satın alınmayacak.”

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...