Konut fiyatları arttı, kiralar yükseldi

Düzenleyen:
Konut  fiyatları arttı, kiralar yükseldi

EMLAK Haberleri

Türkiye genelinde 68 ilde yapılan araştırmaya göre konut fiyatlarında, bir önceki aya göre 0.82 oranında artış yaşandı.

Ağustos ayında konut satış fiyatlarının en fazla yükseldiği şehir 2.09 ile Çankırı, aylık kiraların en çok yükseldiği şehir de 2.44 ile Bursa oldu. İstanbul Anadolu Yakası’nda ki markalı konut projelerinde 0.71 oranında artış görülürken, bu oran Avrupa yakasında 0.23 olarak gerçekleşti. İstanbul Anadolu Yakası’ndaki projeler Avrupa yakasına kıyasla 11.8 puan fazla artışı dikkat çekti. Bir önceki aya göre, 1+1 konut tipi satışının 0.97 oranında arttığı Ağustos ayında, 2+1 konut tipinde 0.22, 3+1 konut tipinde 0.17 ve 4+1 konut tipinde 0.78 oranında artış yaşandı.

Yabancılara satış oranı yüzde 6
Markalı konut projelerinde gerçekleştirilen satışların 6'lık oranı yabancı yatırımcılara yapıldı. Tercih noktasında ağırlıklı olarak (35) 2+1 özellikteki konutların öne çıktığı gözlendi. 
Ağustos ayında metrekare başına konut satış fiyatları 2.09 oranında artan Çankırı, fiyatların en çok yükseldiği şehir oldu. Yıllık artış oranları değerlendirildiğinde, Ağustos ayında satılık konut fiyatlarının en çok yükseldiği il Balıkesir oldu. Türkiye Kiralık Konut Fiyat Endeksi'nde ise bir önceki aya göre 0.98 ve geçen yılın aynı dönemine göre 4.14 oranında artış gerçekleşti. Metrekare başına konut kira değerleri 2.44 oranında artan Bursa, Ağustos ayında kiraların en çok yükseldiği şehir oldu.

 

Düzenleyen:  - EMLAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...