Aykut Kocaman, Alanya galibiyetinin formülünü belirledi!

Düzenleyen:
Aykut Kocaman, Alanya galibiyetinin formülünü belirledi!

SPOR Haberleri

Artık çıkışa geçmek zorunda olduklarını belirten F.Bahçe’nin teknik patronu “Rakibin topla oynamasına izin vermeyeceğiz. Sahanın her yerinde pres yaparak sonuca gideceğiz” dedi

M. Emin Uluç - Sezonun ilk 4 haftasında sergilediği performans ve aldığı sonuçlarla hayal kırıklığı yaşatan Fenerbahçe, Alanya galibiyetiyle çıkışa geçmeyi planlıyor. Milli maçlar arasına kadar oynanacak Alanya, Beşiktaş, Akhisar karşılaşmalarında 9 puan hedefi koyan Aykut Kocaman, oyuncularına, “Mücadele ve istek olarak eksiğimiz yok. Ama artık bunu skora yansıtmak zorundayız” talimatı verdi. Alanyaspor’un özellikle iç saha maçlarında çok etkili bir takım olduğuna dikkat çeken tecrübeli çalıştırıcı, “Hızlı oyuncularla, direkt sonuca gitmek isteyen bir rakiple karşılaşacağız. Bugüne kadar basit hataların bedelini ağır ödedik. Kredimiz kalmadı” derken, “Rakibe top göstermeyeceğiz” ifadesini kullandı.

Şampiyonluk hatırlatması
Maçın bitiş düdüğüne kadar tam saha pres isteyen Aykut Kocaman, “Ayağa, hızlı paslarla oynayacağız. Topu kaybettiğimizde ise rakibe nefes aldırmayacağız. Herkes pres yapacak. Takım halinde savunma, takım halinde hücumla oyunu domine edeceğiz. Beklenen galibiyeti, özlenen oyunla alacağız” diye konuştu. “Yaptığımız hatalardan gereken dersleri aldık” diyen Kocaman, “2010-11 sezonuna da çok kötü bir başlangıç yapmıştık ama şampiyonluğa ulaşmıştık. Bu takım bunu başarabilecek potansiyele sahip. İhtiyacımız olan her şeye de sahibiz. Şimdi camianın hak ettiği Fenerbahçe’yi göstermenin zamanı” sözleriyle oyuncularını motive etti.  

JANSSEN NE YAPTIN SEN?
RvP’yi örnek alıyorum

Fenerbahçe’nin yeni golcüsü Vincent Janssen, kendisini güçlü ve savaşçı bir oyuncu olarak tanımladı. Kariyeri boyunca başarıları gibi hayal kırıklıkları da olduğunu belirten Hollandalı golcü, “Premier Lig’de oynamak hayaldi ama beklediğim gibi gitmedi. Daha fazla forma giymek oynamak için buraya geldim” dedi. Bir forvet olarak Nistelrooy ile F.Bahçe’nin eleştirilen golcüsü Van Persie’yi kendine örnek aldığını belirten Janssen, “Yapı olarak sakinim, kimseyle sorun yaşamam ama maçlar farklı. Orada bir mücadele, bir savaş var. Ben de bu mücadelenin içindeyim” diye konuştu. 

Mecburen Neustadter
Fenerbahçe’de Skrtel-Neto ikilisi çabuk bozuldu. Slovak yıldızın sakatlığı nedeniyle Aykut Kocaman, Neustadter’e sarıldı. Skrtel’in yanı sıra Robin van Persie’nin de sakat olduğu sarı-lacivertlilerde tedavileri tamamlanan Mehmet Ekici, Fernandao ve Alper ise Alanya kafilesine dahil edildi.

Şaşırtıcı istatistikler
Puan olarak şampiyonluk yolundaki Galatasaray ve Beşiktaş’ın gerisinde kalan Fenerbahçe, ofansif verilerde rakiplerinin önünde yer alıyor. Pasın öne oynanması, ceza sahasına atılan pas sayısı, orta başarısı gibi verilerde en iyi olan Fenerbahçe gol ve sonuçta ise en kötü.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...