Referandum Kararı Kerkük'te talanı başlattı

Düzenleyen:
Referandum Kararı Kerkük'te talanı başlattı

DÜNYA Haberleri

25 Eylül'de yapılacağı açıklanan referanduma Kerkük'ünde dahil edileceğini tek taraflı duyurulmasını ardından halkta büyük tedirginlik başladı. Güvenlik birimleri hırsızlık olaylarının yüzde 180 artığını ifade ederek polisin ve Peşmerge'nin Irak ordusu ve Şii Haşti Şabi güçleri ile savaşa hazırlık yapmalar nedeniyle kentte asayiş olaylarına bakmadıkları kaydedildi. Polis yetkilileri ve yerel kanaat önderleri güpegündüz silahlı şahısların araçların önünü kesip araç hırsızlığı yaptığını ifade ettiler.

Çetiner ÇETİN / Haber Merkezi Önceki gün Haşti Şabi güçlerinin kente bomba taşıdı haberleri üzerine kentte başlayan tedirginlik en üst seviyeye taşınmış durumda. Dünya petrol rezervlerinin yüzde 7'sini barındıran Kerkük diken üstünde. Hırsızlık ve asayiş olaylarında olağanüstü artış olduğu ifade ediliyor.Referanduma Kerkük'ün dahil edildiğinin tek taraflı açıklanması ile birlikte kentte siyasi gerilime şimdi birde asayiş olayları dahil oldu. Kentin kaderindeki belirsizlik sokaktaki insanlara yansırken hırsızlık olaylarında yüzde 180'lik bir artış olduğu ifade ediliyor.

Türkiye Gazetesinin yerel kaynaklardan elde ettiği görüntülerde gün ortasında evinden çıkan bir Esnafın evinden çıkıp işine gitmesi ile birlikte silahlı kişilerin içinde olduğu bir aracın gelip aracı durdurup sürücüsünü indirip aracı çaldıkları orataya çıkıyor. Ancak takip sonucunda aracın kaza yapmış halde bulunduğu belirtiliyor. Kentte insanlar hırsızlık olaylarından duydukları tedirginlikten dolayı "2003 Irak işgalinde de benzer olaylar yaşadık günahımız ne " yorumları ile tepki gösteriyor

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...