Düşük faiz 6 ayda tam 210 bin arsa sattırdı

- Güncelleme:
Düşük faiz 6 ayda tam 210 bin arsa sattırdı

Ekonomi Haberleri

Gezi Parkı eylemlerinde yaşanan dalgalanma süreci hariç, yıl geneline bakıldığında düşük seyreden faiz oranları yatırımcıyı arsa alımına yönlendirdi.

Gezi Parkı eylemlerinde yaşanan dalgalanma süreci hariç, yıl geneline bakıldığında düşük seyreden faiz oranları yatırımcıyı arsa alımına yönlendirdi. nbsp;Faiz oranları Gezi Parkı olayları sebebiyle artmasına rağmen, yıl genelinde devam eden düşüş trendi vatandaşı arsa yatırımına yönlendirdi. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü verilerine göre, yılın ilk altı aylık döneminde yaklaşık 210 bin arsa satıldı. Arsa satışlarında ilk üç sırada İstanbul, Ankara ve Antalya yer aldı. 2013 yılının ocak-haziran döneminde İstanbul'da 30 bin 947 adet arsa el değiştirirken aynı rakam Başkent Ankara'da 18 bin 676 oldu. Antalya'da ise 9 bin 773 arsanın sahibi değişti. İlk üç ilin ardından arsa satışlarında dikkat çeken şehirler ise Şanlıurfa, Gaziantep, Konya, Tekirdağ ve Hatay oldu. Gaziantep'te 7 bin, Hatay'da 4 bin 684, Şanlıurfa'da ise 5 bin 790 taşınmaz el değiştirdi. Gaziantep'in arsa satışında yılın ilk altı aylık döneminde Bursa, Denizli, Diyarbakır, Kayseri, Kocaeli ve Mersin gibi büyükşehirleri geride bırakması dikkat çekti. Yılın ilk altı aylık döneminde en az arsa değiştiren şehirler arasında Artvin zirveye yerleşti.
Artvin'de ocak-haziran 2013 döneminde 118 arsa satışı yapılırken aynı rakam Rize'de 143 oldu. Aynı dönemde Hakkari'de 144, Bayburt ve Ardahan'da 161, Gümüşhane'de 175, Tunceli'de 229 arsa el değiştirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan elde edilen bilgilere göre ise, yılın ilk altı aylık döneminde geçen yıla oranla arsa satışlarının hız kesmemesinde ekonomik toparlanmanın yanı sıra faizlerdeki düşüş etkili oldu. Bakanlık kaynakları, yılın ikinci yarısında ise faizlerin düşük kalması ve ekonomik büyümenin hızlanması ile birlikte satışlarda önemli oranda artış bekliyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...