Yargıtay'dan mülk sahiplerini ilgilendiren karar!

Düzenleyen:
Yargıtay'dan mülk sahiplerini ilgilendiren karar!

YAŞAM Haberleri

Yargıtay, milyonlarca mülk sahibi ve kiracıyı ilgilendiren önemli bir karara imza attı; kira sözleşmesini, bütün sayfaları imzalı olmamasına rağmen geçerli saydı.

Gaziantep’te 1 Ocak 2011’de mülkünü kiraya veren bir vatandaş, 30 bin liralık biriken kirayı alamadığı gerekçesiyle kiracı hakkında icra takibi başlattı. Gaziantep 1. İcra Hukuk Mahkemesindeki davada, borçlu, mukavelenin arka sayfalarına kendi imzası bulunmayan bir ön sayfa eklenerek hazırlanan bu sözleşmeden haberi olmadığını ve borcu kabul etmediğini dile getirdi. Mahkeme davayı reddetti. Mülk sahibi temyize gitti. Yargıtay “Yazılı sözleşmelerin bütün sayfalarının taraflarca imza edilmesi zorunluluğu bulunmamaktadır. Mahkemece, işin esası incelenerek sonucuna göre bir karar verilmesi gerekirken, uyuşmazlığın yargılamayı gerektirdiği gerekçesiyle davanın reddine karar verilmesi doğru değildir. Karar bozulmalıdır” diyerek davacıyı haklı buldu. İHA

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...