"Devletten teşvik gelirse ‘Elektrikli’de Türkiye’yi üs yaparız"

Düzenleyen:
"Devletten teşvik gelirse ‘Elektrikli’de Türkiye’yi üs yaparız"

Ekonomi Haberleri

Tsumura: Honda’nın yeni elektrikli araçlarını Türkiye’de de üretebiliriz. Bunun için Türkiye, gerekli bilgi birikimine ve potansiyeline sahip

Honda Türkiye Başkanı Takuya Tsumura, Frankfurt fuarında önemli açıklamalarda bulundu. Japon üreticinin gelecek vizyonunun elektrikli modeller üzerine kurulduğunu, 2030 yılı için yapılan planların 5 yıl öne çekilerek 2025’e alındığını söyleyen Tsumura, üretilen her üç araçtan ikisinin elektrikli modeller olacağını söyledi. Tsumura söyle devam etti; Honda ‘EV’yi yani, Honda’nın yeni elektrikli araçlarını Türkiye’de de üretebiliriz. Bunun için Türkiye gerekli bilgi birikimine ve potansiyele sahip. Bizim Şekerpınarı’ndaki fabrikamızda her türlü altyapı mevcut. Fakat, sadece bunlar yetmiyor, üretimin gerçekleştirilebilmesi için vergide avantaj oluşturulması ve kanuni altyapının kurulması lazım. Planlarımıza göre elektrikli araç üretimine ilk etapta Honda CRV modelimiz ile başlayacağız. 2018 Eylül’de Hybrid CRV modelimizi satışa çıkarmayı planlıyoruz. Honda Şekerpınar Fabrikası ikinci vardiya için kolları sıvadı. 400 ek istihdamın tamamlanması yönünde çalışmalarımız devam ediyor. İkinci vardiya için start aralık ayında olacak fakat ekim ayına yetişmesini çok arzu ediyoruz. İlk planlamaya göre günlük üretim kapasitesi 160 olarak hesaplanmıştı fakat yeni planlamayla bu rakam günlük 175 adede ulaştı. Bu yıl 35 bin adet Civic sedan üretimi gerçekleştireceğiz, iç ve dış pazarda Civic modelimize yoğun bir talep var. Şu anda 33 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Ayrıca yoğun talep üzerine Honda Civic dizel modelimizi 2018 Şubat ayında piyasaya çıkaracağız. Otomatik dizel versiyonu için planladığımız tarih ise haziran. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...