Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tatilde kilo aldıysanız vermek için acele edin

Düzenleyen:
Tatilde kilo aldıysanız vermek için acele edin

SAĞLIK Haberleri

Bütün yılın yorgunluğunu üzerimizden atmak için tatile koştuk. Belki deniz-kum-güneş, belki memleket hasretiyle ne bulduysak yedik, kilo aldık...

CANAN ERASLAN - Fakat hızla alınan kiloların aynı hızla gitmesi gibi iyi bir huyu var. Diyetisyen Emre Uzun, kışa tatil öncesi kilolarınızla girmeniz için bir tavsiye listesi hazırladı. İşte bu tavsiyeler:

Harekete devam
Tatilde deniz kenarında şezlongda, memleketteyseniz bahçede, kameriyede epey hareketsiz kaldık. Şimdi hemen metabolizmayı hızlandıralım. Günde en az 30 dakika yürüyüş iyi gelecek.

Öğün atlamayın
Öncelikle ‘öğün atlama’ gibi tatilin olumsuzluklarından birini hemen terk etmelisiniz. Ana ve ara öğünleri düzene koyun. Böylece gün boyu kan şekeriniz stabil kalacak, aniden gelişen yeme atakları ortadan kalkacak. Ana öğünlerde mutlaka protein tüketin.

Yorulan cilde el atın
Tatilde hem beden hem cilde zarar veren şeyler yaptık. Bunun için şimdi su tüketimini ve antioksidan besin tüketimi artırma zamanı. Günde 2-3 litre su içip toksinleri atmalı. Bu kilo kaybına da yardımcı olur. Havuç , siyah kuru üzüm ve kayısı ile toparlanmayı hızlandırabiliriz.

Gofret Mİ MEYVE Mİ?
‘Tatildeyim’ deyip fast foodlar, atıştırmalıklar, abur cuburlar yedik ama artık kesmeli. Örneğin basit gördüğümüz bir gofretten 208 kalori alırken, 1 porsiyon meyveden sadece 48 kilo alırız. Atıştırmalıklara dikkat edelim, haşlama, ızgara ve fırın gibi pişirme yöntemlerini tercih edelim. Posalı ve lifli gıda tüketelim, gerekirse bir diyetisyenden destek alalım...

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...