"Fakıbaba tarlaya gelsin ucuz fiyatları görsün"

Düzenleyen:
"Fakıbaba tarlaya gelsin ucuz fiyatları görsün"

Ekonomi Haberleri

Mersin Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Münir Şen, sebze ve meyve sektörünün Türkiye’deki zincir marketlerin tekelinde olduğunu, fiyatların buralarda yüzde 750’ye varan farklara ulaştığını söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının bu işe çözüm bulabileceğini belirten Şen, Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba’yı Türkiye’nin birinci, Avrupa’nın ikinci ve dünyanın üçüncü büyüğü olan Mersin Hali’ne davet etti. Hal çıkışı 50 kuruş olan sivri biberin marketlerde 3 lira 75 kuruşa vatandaşa ulaştığına dikkat çeken Şen “Bu marketler yaklaşık 30 bin şube ile sektörü kilitlemiş durumda. Üretici ve komisyoncular olarak bunlara ürünümüzü vermediğimiz takdirde ikinci bir şansımız kalmıyor. Fiyat ve finansal olarak bizlere sıkıntılar yaşatıp iflasa sürüklüyorlar. Bu tekelin kırılması lazım” dedi. Şen, hal ile pazar ve market arasındaki fiyat farkının ise en az yüzde 200 olduğuna vurgu yaptı. Fiyat artışlarının sorumlusunun çiftçi kesimiymiş gibi gösterilmesinin kendilerini rencide ettiğini belirten Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar da “Son 10 yılda çiftçimizin ürettiği 166 üründen 99’undaki fiyat artışı enflasyonun altındadır” ifadesini kullandı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...