Helal ürün HAK’tan sorulacak

Düzenleyen:
Helal ürün HAK’tan sorulacak

Ekonomi Haberleri

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bakanlar Kurulunun son toplantısında Helal Akreditasyon Kurumu (HAK) Kuruluş Kanun Taslağı’na ilişkin sunum yaptıklarını ve söz konusu düzenlemenin imzaya açılmasına karar verildiğini belirtti.

Zeybekci “HAK, helal ürün belgelendirmesi ve akreditasyonu alanında ülkemizin ‘merkez’ konumunu güçlendirecek, Türkiye’nin bu alandaki kural koyucu ve yön belirleyici özelliğini belirginleştirecek” dedi. Bugün dünya genelinde yaklaşık 1,2 trilyon dolarlık helal gıda potansiyelinin mevcut olduğuna dikkati çeken Zeybekci, “Bu sayı her geçen yıl artıyor. Kozmetik, eczacılık ve diğer pek çok ürünü dâhil ettiğimizde küresel helal ürün potansiyeli 3,9 trilyon dolara ulaşıyor. Türkiye, İslam ülkeleri arasında en büyük üretim merkezi olma özelliği taşıyor. Bu nedenle de küresel helal ürün pazarından azami derecede istifade etmemiz gerekiyor” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...