PKK’nın kâbusu 8 SİHA ekimde filoya katılacak

Düzenleyen:
PKK’nın kâbusu 8 SİHA  ekimde filoya katılacak

GÜNDEM Haberleri

CHP’lilerin eleştirdiği terörle mücadelenin etkin unsuru SİHA’ların üretimine hız verilirken, sekizinin önümüzdeki ay TSK envanterine gireceği öğrenildi. Hedef ise 100 SİHA’lık filo.

Ünsal Ergel ANKARA - Son iki yıldır terörle mücadele de yoğun olarak kullanılan silahlı insansız hava aracı (SİHA) bölücü terör örgütü PKK’nın kâbusu hâline geldi. Sadece son 1 aylık süreçte 61 örgüt mensubunu etkisiz hâle getiren SİHA’lar, uydu üzerinden her noktanın röntgenini çekiyor ve merkeze iletiyor. Bayraktar Grup tarafından üretilen SİHA’ların üretimine hız verilirken, son aşamaya gelen 8 tanesinin de önümüzdeki ekim ayında TSK envanterine gireceği öğrenildi.
Bayraktar Grup tarafından yapılan ve son 2 senedir kullanılan SİHA’lar tamamen yerli imkânlarla üretildi. Özellikle terör örgütü PKK’nın kırsal alanda bulunan unsurlarına yönelik kullanılan SİHA’larla son 1 ayda 21’i üst düzey yöneticilerden olmak üzere toplam 61 terörist etkisiz hâle getirildi. 2 yıllık süreçte ise yaklaşık 3 bine yakın teröristin İHA ve SİHA sayesinde etkisiz hâle getirildiği bildiriliyor. PKK’nın kırsal alanda hareket kabiliyetini daraltan SİHA’lar örgütün kâbusu hâline geldi. Gündüz olduğu gibi gece de termal görüşü sayesinde güçlü operasyon etkisi bulunan SİHA’lar nokta atışı yapabiliyor. Yüksek teknolojiye sahip SİHA’lar, her şekilde hedefi yüksek irtifalardan tespit edebiliyor. Kara harekâtlarına havadan yoğun destek veren SİHA’lar yüzünden mağaralara saklanan teröristler bu yüzden son dönemde sol örgütlerle iş birliği yaparak üretici firma ve tesislerine yönelik eylem hazırlığı yapıyor.

HEDEF 100 SİHA
Bayraktar Grup tarafından geliştirilen ve üretilen İHA ve SİHA’lar için firma TSK personeline yoğun eğitim veriyor. Teknik bilgilerin yanı sıra en verimli kullanımı için de bilgi verilen personel için 3 ayda bir kurslar düzenleniyor. Firmanın SİHA için yeni modeller tasarladığı bilgisi bulunurken, üretimi tamamlanan ve test uçuşları yapılan 8 SİHA’nın da ekim ayında TSK envanterine gireceği öğrenildi. Bu ekipmana ilişkin oluşturulan filonun hedefinin en kısa sürede 100’e ulaştırmak olduğunu belirten firma yetkilileri, ayrıca hâlen çok daha önemli bir proje için uğraştıklarını açıkladı. 

İNSANSIZ MUHARİP SAVAŞ JETİ GELİYOR
Firma yetkilisi Selçuk Bayraktar, Millî İnsansız Muharip Savaş Uçağı çalışmalarına bir süredir yoğunlaştıklarını ifade ederken “İnsansız jet olarak belirlediğimiz proje üzerinde çalışmalarımız devam ediyor” dedi. 
Bu arada hâlen 4,5 ton kalkış tonajına ulaşan SİHA’ların da üzerinde çalışmaların devam ettiğini belirten Bayraktar, kapasitelerin daha da arttırılacağının da altını çizdi.

YERLİ SİHA’NIN ÖZELLİKLERİ
İlk silah kullanan insansız hava aracı.
Gövde uzunluğu 6,6 metre.
Kanat açıklığı 12 metre.
Toplam kalkış ağırlığı 650 kg.
Faydalı yük ağırlığı 55 kg.
Azami hızı 250 km.
 n Servis irtifası 7 km. n Havada kalış süresi 25 saat.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...