Diyanet’in ilk hedefi FETÖ

Düzenleyen:
Diyanet’in ilk  hedefi FETÖ

GÜNDEM Haberleri

Diyanet İşleri Başkanlığına Prof. Dr. Ali Erbaş’ın atanmasının ardından Diyanet’te yeni bir dönem başladı. Göreve hızlı başlayan Başkan Erbaş’ın Diyanet’i aktif hâle getirmek için yoğun bir gündemi olacak.

Damla Peker ANKARA - Erbaş’ın Diyanet’te öncelikli gündem maddesi FETÖ ile mücadele olacak. Diyanet, FETÖ’nün karanlık yüzünü ve dine verdiği zararları anlatmak için yoğun bir kampanya başlatacağı belirtiliyor. Bu kapsamda, FETÖ ile ilgili vatandaşları bilgilendirici etkinlikler düzenlenecek, yayınlar yapılacak. Camilerde, FETÖ’yü anlatan vaaz ve hutbeler okutulurken, FETÖ’nün uluslararası arenada gerçek yüzünü ortaya koymak için yurt dışında toplantı ve sempozyumlar gerçekleştirilecek.

GENÇLER CAMİLERE YAKINLAŞTIRILACAK
Erbaş’ın diğer bir gündem maddesi de terör örgütü PKK’nın camilerden kopararak örgüte bağlamak istediği Doğu ve Güneydoğu’daki gençleri camilere tekrar yakınlaştırmak olacak. Gençlere ve çocuklara İslam’ı anlatan organizasyon, toplantı ve etkinlikler gerçekleştirecek olan Diyanet, yeni dönemde Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya yönelik özel bir strateji izleyerek bu bölgedeki hizmetlere de önem vereceği öğrenildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...