Türkücü babaların popçu çocukları

Düzenleyen:
Türkücü babaların popçu çocukları

MAGAZİN Haberleri

Babaları gibi müziğe gönül verdiler ama aynı yoldan gitmediler. Ünlü türkücü ve arabesk sanatçılarının çocukları, şimdi birer popçu...

Babaları ya da anneleri ünlü olup da onların izinden giden çok sayıda çocuk var. Baba aktörse çocuk da dizi ya da sinema sektörüne adım atıyor; tiyatrocuysa tiyatroya; müzisyen ise müziğe başlıyor. Müzik alanında anne ya da babasının izini birebir takip eden de çok, etmeyen de... Türkü ya da arabesk söyleyen bazı babaların çocukları, bu tarzı beğenmeyip kendi yolunu çizdi ve pop müziğe adım attı. Babaları da çocuklarına destek verince, bu alanda belli bir noktaya ulaştılar. Yıllar önce Aylin Livaneli ile başlayan bu furya en son Mahmut Tuncer’in kızı Gizem Tuncer’e kadar uzandı. Kimileri başarı çıtalarını en yükseğe çıkardı, kimisi ise yerinde saydı... İşte babaları başka, çocukları başka telden çalan ünlüler...
Türkücü babaların popçu çocukları
İDO TATLISES
Babası gibi ünlü

Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses’in oğlu İdo Tatlıses, babası gibi müzik dünyasında adından söz ettiren bir isim. Ancak babasının yolunu değil, pop müziği seçen İdo, 1992 yılında dünyaya geldi. Babasının şarkıları ile büyüyen İdo, 2012’de dünyanın sayılı müzik okullarından Berklee College of Music’de ‘Düzenleme ve Yapımcılık’ bölümünde sertifika eğitimi aldı. 2013 yılında DJ’lik yapmaya başlayan İdo, ardından şarkıcı olarak yeni bir kariyere başladı ve Haziran 2014’te ilk teklisi “Sonsuz Teşekkürler”i çıkardı. Bu yıl “Ya da Boşver” isimli tekli çalışmasını müzikseverlere sunan İdo Tatlıses’in önemli bir dinleyici kitlesi bulunuyor.

Türkücü babaların popçu çocukları
DİLÂN ÇITAK
Okullu...

İbrahim Tatlıses’in kızı Dilân Çıtak da müziği seçen ancak tür olarak babasının yolundan gitmeyen bir isim. 1989 doğumlu olan Çıtak, 2003 yılında Pera Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümünde yarı burslu olarak okumaya başladı. İki sene keman, dört sene piyano çaldı. 2011’de “Berklee College of Music” öğrencilerinden oluşan çeşitli ekiplerle büyük sahnelerde konserler verdi. İlk şarkısı “Çık Dışarı”, pop ve funky 
ritimler barındıran bir şarkı.
Türkücü babaların popçu çocukları
GİZEM TUNCER
Ailemin elleri omuzlarımda

Türkücü Mahmut Tuncer ve Işıl Tuncer’in dört çocuğundan biri olan Gizem, 1992 Bodrum doğumlu. Gizem Tuncer’in “Aşk Uykusu” isimli pop tarzındaki albümünün prodüktörlüğünü ünlü şarkıcı Ayla Çelik ve Erhan Bayrak birlikte üstlendi. Albümde, Ayla Çelik, Ersay Üner, Murat Güneş gibi isimlerin şarkıları yer alıyor. Sadri Alışık Tiyatrosunda Kerem Alışık’tan özel oyunculuk dersleri alan Gizem, oyunculuk eğitimini Pera Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro Bölümünde tamamlamış. Lise eğitimi sırasında Erol Sayan’dan nota, usul ve nazariyat dersleri de alan Gizem, Haliç Üniversitesi Konservatuvarı Türk Musikisi Bölümünü kazanmış. Gizem; Alâeddin Yavaşça ve Yücel Paşmakçı gibi Türk müziğinin saygın isimleri ile birlikte çalışma şansı yakalamış. Babası Mahmut Tuncer’e altı yıl boyunca sahnede eşlik etmiş. Tuncer “Ailem bana sonuna kadar destek verdi, elleri sürekli omzumda, üzerime titriyorlar...” diyor.
Türkücü babaların popçu çocukları
TUĞÇE TAYFUR
Şarkı besteliyor

Annesi sinema oyuncusu Neclâ Nazır, babası şarkıcı Ferdi Tayfur olan Tuğçe Tayfur, 18 Mart 1988 tarihinde istanbul’da doğdu. Yeditepe Üniversitesi İtalyanca Sanat ve Tasarım Bölümünden mezun oldu. Küçük yaşlarda başladığı müzik eğitimi ile piyano ve keman çalmaya başladı. Ailesinden aldığı destekle müzik hayatına başladı.
Türkücü babaların popçu çocukları
Pop müzik şarkılar da besteleyen Tuğçe Tayfur, 2010 yılı içerisinde arkadaşlarıyla kurduğu ‘Joker’ isimli bir grubun solistliğini üstlendi. Babası Ferdi Tayfur’la ‘Huzurum Kalmadı’ şarkısını birlikte okudu.
Türkücü babaların popçu çocukları
AYDIN KURTOĞLU
En iyi çıkışı yaptı

Taverna müziğin önemli isimlerinden Cengiz Kurtoğlu’nun 1983 doğumlu oğlu Aydın Kurtoğlu, işletme okumuş olsa da içinde olan müzik tutkusunu söndüremedi ve 2014 yılında ilk çalışması “Köle” teklisini çıkardı. 2015’te “Hayırlı Günler”i ve “Öptüm” adlı ikinci teklisini çıkaran pop müzik şarkıcısı, aynı yıl Kral Türkiye Müzik Ödüllerinde en iyi çıkış yapan sanatçı adayı oldu. Bu yıl “Pişman” isimli albüm çıkaran Aydın Kurtoğlu, “Tüh Tüh” isimli şarkısıyla önemli bir çıkış yakaladı.
Türkücü babaların popçu çocukları
ÇAĞLAYAN TOPALOĞLU
Albüm üstüne albüm

Türkücü Mustafa Topaloğlu’nun oğlu Çağlayan Topaloğlu, 1985 yılında istanbul’da doğdu. Ortaokulda bağlamaya merak sardı ve kendi kendine çalmayı öğrendi. Zamanla batı müziğine yöneldi. Konservatuvarda da Batı müziği eğitimi aldı. Futbol ile ilgilendi. Akademi İstanbul’da dört yıl eğitim aldı. Askerliğini Ankara Armoni Mızıkası’nda solistlik yaparak geçirdi. Babasının aksine popüler müzik yapmayı tercih eden Çağlayan Topaloğlu, 2007 yılında ilk çıkardığı single albümü “Kalbime Gömerim” ile müzik hayatına başladı. Çağlayan 2013’te “Aşk Aşk Aşk”; 2015’te “Fazla” albümlerini çıkardı.

 

 

 

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...