Trabzonspor iki kere öne geçtiği maçı alamadı!

Düzenleyen:
Trabzonspor iki kere öne geçtiği maçı alamadı!

SPOR Haberleri

Burak’ın penaltı golüne Emre de penaltıyla cevap verdi. Burak’ın yeniden öne geçirdiği Karadeniz ekibi Mevlüt’ün golüne engel olamadı

Ligde zirve hesabı yapan iki takımın karşı karşıya geldiği maçta, Başakşehir, İstanbul’da Trabzonspor’u ağırladı. Geçtiğimiz hafta G.Birliği’ni sahasında yenerek yeni bir sayfa açan bordo-mavililer, Avrupa yorgunu Başakşehir karşısında maça daha baskılı başladı. Karşılaşmanın 8. dakikasında Olcay Şahan, ceza sahası içinde sol çaprazdan gelişine uzak köşeye sert vurdu, kaleci Volkan Babacan son anda topu çıkardı. Bir dakika sonra bu defa Başakşehir atağında Visca’nın uzaktan vuruşunda Esteban kritik bir kurtarışa imza attı. 15’te Mahmut Tekdemir’in sektirdiği topa Burak hamle yaptı, ceza sahası içinde kaleci Volkan’la girdiği mücadelede yerde kalınca hakem Halis Özkahya penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Burak, takımını 1-0 öne geçirdi. Maçta daha yarım saat dolmadan Adebayor sakatlanıp yerini Mevlüt Erdinç’e bıraktı. 

Keyif veren mücadele
Bu erken değişikliğin Başakşehir’i nasıl etkileyeceği ilerleyen dakikalarda cevabını bulacaktı. 35’te Visca’nın şutunda Mustafa Akbaş’ın eline çarpan top sonrası Halis Özkahya yine beyaz noktayı gösterdi. Bu defa da Emre Belözoğlu atışı gole çevirip maça yeniden dengeyi getirdi: 1-1. Karşılaşmanın ilk yarısı eşitlikle biterken Trabzonspor ikinci yarıya golle başladı. 49’da Visca’nın hatalı pasını kapan Burak, çaprazdan Volkan’ı mağlup edip takımın yeniden öne geçirdi: 2-1. Abdülkadir’in 60’ta Cilchy’nin adeta içinden geçip verdiği pasta Yusuf Yazıcı’nın şutu üst direkten döndü. 80’de sağdan Visca’nın ortasında Mevlüt önce topu kontrol etti, dönerek yaptığı vuruşla “Abebayor yoksa ben varım” dedi: 2-2. Maçın uzatma bölümlerinde Esteban’ın elinden kaçırdığı topa Epureanu’nun yaptığı aşırtma vuruş üst direğe takılınca maç karşılıklı atılan gollerle 2-2 berabere bitti. 

Lucescu takipte
Yerli oyuncusu en çok olan takımlardan Trabzonspor’un maçlarını izlememekle suçlanan Millî Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, bordo-mavililerin Başakşehir ile oynadığı karşılaşmayı tribünden takip etti. Rumen teknik adam, ekim ayında oynanacak İzlanda ve Finlandiya maçları öncesi millî oyuncuları yakından izledi. 

Abdullah Avcı: Kazanabilirdik
Başakşehir’in hocası Abdullah Avcı, Trabzonspor karşısında iyi mücadele ettiklerini söyledi. Avcı, “Avrupa Ligi maçı oynadık. Zorlu bir haftadan sonra oyunun içinde olmak önemliydi. İki defa geriye düştük, ama geri dönmesini bildik. Maçı da kazanabilirdik. Bence bardağın dolu tarafı bakmak lazım, Fenerbahçe, Ludogorets ve Trabzonspor maçlarıyla zorlu bir periyottan geçtik. Trabzonspor’u ve kendi oyuncularımı tebrik ediyorum. Yarış devam ediyor” açıklamasını yaptı.

Burak Yılmaz Gomis’i geçti!
Trabzonspor’un Başakşehir filelerine de 2 gol bırakan golcüsü Burak Yılmaz, dakika başına gol ortalamasında Bafetimbi Gomis’i geride bıraktı. 288 dakikada 5 gol atan ve ortalama her 57 dakikada 1 gol bulan Burak, bu istatistikte Süper Lig’e fırtına gibi giren Gomis’i bile geçti. Ligde 444 dakikada 7 gol atan Gomis, ortalama 63 dakikada 1 gol istatistiği yakaladı. Bu arada Burak, toplamda 141 gole ulaşarak lig tarihinin en çok gol atan ilk 10 oyuncusu arasına adını yazdırmayı başardı. 

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...