Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İstanbul'da FETÖ operasyonu: 10 gözaltı

Düzenleyen:
İstanbul'da FETÖ operasyonu: 10 gözaltı

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca FETÖ’ye bağlı faaliyet gösteren yurtların ana çatı vakfına yönelik operasyon başlatıldı. Soruşturma kapsamında 10 şüpheli gözaltına alınırken, 16 şüphelinin ise arandığı kaydedildi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ’ye bağlı faaliyet gösteren yurtların ana çatı vakfına yönelik operasyon talimatı verildi. 

Sabah saatlerinden itibaren belirlenen adreslerde arama ve gözaltı işlemleri yapılırken Başsavcılıkça yazılı bir açıklama yapıldı. 

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından operasyona yönelik yapılan yazılı açıklamada, "FETÖ/PDY örgütüne bağlı faaliyet gösteren yurtların ana çatı vakfı olan Yüksek Tahsil Vakfı'nın faaliyet gösterdiği 2010-2016 yılları arasında vakıf yöneticiliği yapanlara yönelik operasyon başlatılmıştır. Başsavcılığımızca 26 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiş ve Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nden alınan arama ve el koyma kararları doğrultusunda şüphelilerin adreslerinde aramalar yapılmıştır" ifadeleri yer aldı. 

Operasyon kapsamında 10 kişinin yakalandığının kaydedildiği açıklamada, "Hakkında gözaltı kararıı bulunan 6 şüphelinin yurt dışında olduğu, diğer 10 şüphelinin ise firari olduğu tespit edilmiştir" denildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...