Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sunay Akın "Piyalepaşa İstanbul Sahaf Günleri’nde" sevenleriyle buluştu

Düzenleyen:
Sunay Akın "Piyalepaşa İstanbul Sahaf Günleri’nde" sevenleriyle buluştu

YAŞAM Haberleri

Polat’ın 60 yıllık tecrübesiyle hayata geçirdiği Piyalepaşa İstanbul’da, Sahaflar Birliği Derneği işbirliğinde 9–16 Eylül tarihleri arasında düzenlenen “Piyalepaşa İstanbul Sahaf Günleri” etkinliğinde Sunay Akın “Bakmak ile Görmek” söyleşisiyle katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

Kökleri 500 yıl öncesine uzanan İstanbul’un kadim semti Beyoğlu’ndaki tarihi Piyalepaşa’da hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul, Beyoğlu’ndaki kültür-sanat etkinliklerine hareket getirmek, kültür mirasını sahiplenmek, semte yeni bir soluk katmak için düzenlediği etkinliklere bir yenisini daha ekleyerek “Piyalepaşa İstanbul Sahaf Günleri”ni hayata geçirdi. Etkinliğin ilk günü Ahmet Ümit’i ağırlayan “Piyalepaşa İstanbul Sahaf Günleri” 15 Eylül Cuma günü Sunay Akın’ı sevenleriyle buluşturdu. “Bakmak ile Görmek” konulu bu keyifli söyleşisiyle misafirlere tarihte bir yolculuk yaşatan Sunay Akın “Bu değerli insanlar olmasa, Piyalepaşa İstanbul Sahaf Günleri gibi bilgiye dayalı bir etkinlik olmazdı. Farklılığa ihtiyacımız var çünkü bu bize zenginlik katar. Bilgi üretilen ve yönetilen en büyük güçtür. Bu yüzden bir milletin zenginliği hisse senetlerinde değil hissi senetleridir.” dedi ve sözlerine şöyle devam etti: “Bugün sizlerle burada buluşmak çok anlamlı çünkü bugün Japonya’da batan Ertuğrul Fırkateyni’nin yıldönümü. Çok da hüzünlü bir hikayesi var. 1889’da Japonya İmparatoru Mei'nin II. Abdülhamid’i ziyaret etmesinin ardından iadei ziyaret için Japonya’ya giden Ertuğrul gemisi, dönüş yolunda tayfuna yakalanarak kayalara çarpıp battı. 600 kişilik mürettabattan sadece 69 denizci kurtuldu. Tam da bu olayın yıl dönümünde sizlerle bu hikyayeyi paylaşmak ve konuşmak çok anlamlı.”
 
Bir hafta boyunca kültür sanat ve edebiyat tutkunlarının ağırlandığı Piyalepaşa İstanbul Sahaf Günleri’nde birbirinden değerli kitapların yer aldığı 20’yi aşkın sahaf standı kuruldu, çeşitli söyleşiler ve kitap müzayedeleri gerçekleşti. Ziyaretçiler Piyalepaşa İstanbul Sahaf Günleri’nde bir hafta boyunca tarih kokan kitaplarla buluştu.
 
 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...