2017 AÖF Kayıt Yenileme İşlemleri | AÖF Kayıtları Ne Zaman Sona Erecek?

Düzenleyen:
2017 AÖF Kayıt Yenileme İşlemleri | AÖF Kayıtları Ne Zaman Sona Erecek?

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

2017 AÖF kayıt yenileme işlemleri ve 2017 AÖF kayıt yenileme işlemleri ne zaman sona erecek? gibi detayları bu haberden öğrenebilirsiniz. Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) kayıt yenileme işlemleri başladı. Peki 2017 AÖF kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılır? 2017 AÖF kayıt kayıtları ne zaman bitecek? İşte AÖF ile ilgili detaylar...

2017 AÖF Kayıt Yenileme İşlemleri ve 2017 AÖF kayıtları ne zaman bitecek? ile ilgili aradığınız detaylar bu haberde. Açık Öğretim Fakültesine kayıt işlemleri başladı. Öğrenciler ''2017 AÖF'de nasıl kayıt yenilerim? AÖF kayıt yenileme işlemleri, 2017 AÖF kayıtları ne zaman bitecek?'' gibi soruların cevaplarını arıyor. Peki açıklanan takvime göre 2017 AÖF kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılır? Sizer için hazırladığımız bu, ''2017 AÖF Kayıt Yenileme İşlemleri | AÖF Kayıtları Ne Zaman Sona Erecek?'' başlıklı haberden, AÖF kayıt yenileme işlemlerini ve 2017 AÖF kayıt işlemleri ne zaman bitecek? gibi bilgileri öğrenebilirsiniz. Kurumun açıklamasına göre 2017 Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) kayıt yenileme tarihi: 26 Eylül ile 06 Ekim...

AÖF GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN

AÖF KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ NE ZAMAN BİTECEK?

Açık Öğretim Üniversitesi okuyan öğrencilerin merakla beklediği kayıt yenileme işlemleri 26 Eylül ile 06 Ekim tarihleri arasında internet üzerinden gerçekleştirebilecek.

2017 AÖF Kayıt Yenileme İşlemleri | AÖF Kayıtları Ne Zaman Sona Erecek?

AÖF KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

Kayıt için gerekli belgeler aşağıda sıralanmış olup sonraki sayfalarda ayrıntılı şekilde açıklanmıştır.

* Açıköğretim Fakültesi Özel Güvenlik ve Koruma Önlisans Programına kayıt yaptıracak adayların ayrıca tam teşekküllü resmi bir hastaneden, bu mesleği yapmayı engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını, erkek adayların 1.70 m'den, kız adayların 1.63 m'den kısa olmadığını belgeleyen heyet raporunun ve 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine dair Kanun'un 10. Maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinde sayılan suçların birinden ceza alınmadığına dair belgenin kayıtlarda ibraz edilmek üzere alınması gerekir.

İşletme Fakültesi Havacılık Yönetimi Lisans Programına kayıt yaptıracak adayların ayrıca havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmadığını gösteren belge ile bu mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu (işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı eksikliği vs.) bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden alınan sağlık kurulu raporunu diğer kayıt belgeleri ile birlikte AÖF bürosuna vermeleri gerekmektedir.

Açıköğretim Fakültesi İlahiyat Arapça Önlisans, İşletme Fakültesi İşletme İngilizce Lisans, İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler İngilizce Lisans Programlarında zorunlu hazırlık sınıfı bulunmamaktadır. Bu programlara başvurabilmek için yükseköğretim kurumunun aradığı bütün koşullara ek olarak; yabancı dil yeterliği için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) veya Senato tarafından eşdeğerliliği kabul edilen sınavlardan Senatoca belirlenen puanı aldığını belgeleyenlerin programlara kayıtları yapılır.

Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerde yabancı dil ile öğretim yapılan programlara kayıt yaptıracak adayların, "Açıköğretim Sistemi Yabancı Dille Öğretim Yapan Programların Yabancı Dil Yeterlik Sınavı Uygulama Esasları"ndaki koşullardan birini sağlamaları gerekmektedir.

İNTERNET BAŞVURU BELGESİ

Bu belgeyi siyah tükenmez kalemle imzalayarak kayıt sırasında AÖF bürosuna teslim etmek zorundasınız. Öğrenci hizmetlerinde ve sınavlarda imza uyumsuzluğundan doğacak sorumluluk öğrenciye ait olacaktır. Mazeretli kayıt tarihinde kayıt yaptıran öğrenci yakınları, imzaları mutlaka öğrencinin kendisine attırmalıdırlar.

ÖĞRENCİ BİLGİ FORMU

Bu form kaydınız yapıldıktan sonra AÖF büro personeli tarafından onaylanarak size geri verilecektir. Formu öğrenci kimlik kartınızı alıncaya kadar, öğrenci olduğunuzu kanıtlamak ve AÖF bürolarından öğrencilik hizmeti alabilmek için kullanacaksınız. Öğrenci kimlik kartınızı bağlı olduğunuz AÖF bürosundan bu formu teslim ederek alabilirsiniz.

2017-2018 GÜZ VE BAHAR DÖNEMİ SINAV TARİHLERİ:

1)GÜZ DÖNEMİ SINAV TARİHLERİ

Güz dönemi vize sınavı; 25 Kasım 2017 tarihinde başlıyor, 26 Kasım 2017 tarihinde sona eriyor.

Güz dönemi final sınavı; 13 Ocak 2018 tarihinde başlıyor, 14 Ocak 2018 tarihinde sona eriyor.

2)BAHAR DÖNEMİ SINAV TARİHLERİ

Bahar dönemi vize sınavı; 14 Nisan 2018 tarihinde başlıyor, 15 Nisan 2018 tarihinde sona eriyor.

Bahar dönemi final sınavı; 2 Temmuz 2018 tarihinde başlıyor, 3 Temmuz 2018 tarihinde sona eriyor.

GENEL NOT ORTALAMASI DURUMU BELİRLİYOR

2017-2018 öğretim yılı itibariyle, öğrencilerimizin akademik durumları Başarılı, Uyarı ve Mezun olarak görünecektir. Akademik durumunun Başarılı olarak görünmesi, herhangi bir dönem sonunda öğrencinin Genel Not Ortalamasının en az 2,00 olduğunu; Uyarı olarak görünmesi herhangi bir dönem sonunda 2,00 Genel Not Ortalamasını sağlayamayan öğrenciye "Akademik Yetersizlik Uyarısı" yapıldığını ve Mezun olarak görünmesi de öğrencinin diploma için gerekli olan koşulları başarıyla yerine getirerek mezun olduğunu belirtir.
Ayrıca, şunu da belirtelim: Daha önce akademik durumu “Tekrar” olan öğrencilerimizin, yeni sistemde akademik durumları “Uyarı” olacaktır. 

AÖF 2017-2018 AKADEMİK TAKVİM İÇİN TIKLAYINIZ

AKADEMİK DURUM HARF NOTLARINI NASIL ETKİLİYOR

2017-2018 öğretim yılı itibariyle,
AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC Geçer Harf Notlarıdır ve öğrencinin bu notları aldığı dersler tekrar seçilemez. 

CD, DC ve DD koşullu geçer harf notlarıdır. Bu notlar ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00’ın üzerinde ise geçer harf Notlarıdır ve öğrencinin bu notları aldığı dersler tekrar seçilemez. Dolayısıyla, bu, öğrenci bu derslerden başarılı olmuştur anlamına gelir. Fakat, öğrencinin son akademik durumu Uyarı yani genel not ortalaması 2,00’ın altında ise bu notlar, Başarısız Harf Notlarıdır ve Uyarı alınan dönemden itibaren öğrencinin bu notları aldığı dersler tekrar seçilebilir. 
FF ise Başarısız Harf Notudur ve öğrenci FF aldığı dersleri tekrar seçebilir.
Şunu hatırlatmakta fayda var: Öğrencinin daha önceki dönemlerdeki Akademik Durumu Uyarı olsa bile, son akademik durumu Başarılı ise koşullu geçer derslerinden başarılı olmuş olur.

Örneğin, Akademik durumu Uyarı olan bir öğrencinin, daha önceki dönemden iki DD, bir DC olmak üzere üç koşullu geçer harf notuna ve bir de FF notuna sahip olduğunu varsayalım. Öğrenci koşullu geçer harf notuna sahip olduğu 3 dersi istediği zaman alabileceği gibi, FF notuna sahip olduğu dersi de istediği zaman alabilir. Burada önemli olan öğrencinin mezun olmak için genel not ortalamasını 2.00’ın üstüne taşıması ve FF dersinin olmamasıdır. Öğrenci genel not ortalamasını 2.00’ın üzerine taşıdığında koşullu geçer harf notuna sahip olduğu derslerden de başarılı olmuş olacaktır.

DERS SEÇİM İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Ders seçim işlemi üç aşamadan oluşmaktadır:

-Birinci aşamada aof.anadolu.edu.tr adresindeki Kayıt Otomasyonu bağlantısı Kayıt Yenileme linkinden T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi girmeniz gerekecektir.

-İkinci aşamada ders seçim işlemi yaparak alacağınız ve bıraktığınız dersleri belirleyeceksiniz.

-Üçüncü ve son aşamada ise yaptığınız ders seçim işlemini onaylamanız istenecektir. Yaptığınız ders seçim işlemini onaylamadığınız takdirde, ders seçim işleminiz geçersiz sayılacaktır. Ders seçimi işleminde değişiklik yapan öğrencilerin, en son onayladığı ders seçim işlemi geçerli olacaktır ve ödeme bilgileri buna göre oluşacaktır. Ödeme yapıldıktan sonra ders ekle/sil işlemi yapılması mümkün değildir

Ders seçim işlemini tamamlayan öğrenciler, bilgi amaçlı olarak 2017-2018 Öğretim Yılı Güz Dönemi Kayıt Yenileme Bilgi Dökümü Sayfasının çıktısını alabilirler. Bu sayfada öğrencilerin ders ekle/sil işlemi sonucunda; Alacağı Dersler, Bıraktığı Dersler, Ödeme Bilgisi, Sınav Merkezi Değişiklik Tarihleri ve Sınav Tarihleri bilgileri yer almaktadır.

KAYIT YENİLEME İÇİN ÖDEME NASIL YAPILIR?

Ders seçiminize göre ödeme bilgileriniz oluşur. Ders seçimini yapan öğrenciler ödemelerini yaparak kayıtlarını yeniletebilirler. 26 Eylül - 06 Ekim 2017 tarihleri arasında ödeme bilgileri aof.anadolu.edu.tr adresindeki Kayıt Otomasyonu bağlantısı Kayıt Yenileme linkinden görülebilir ve ödeme yapılabilir.

Kayıt yenileme için yapmanız gereken ödemeleri Ziraat Bankası aracılığıyla aşağıdaki ödeme yöntemlerinden biriyle gerçekleştirebilirsiniz:
-Kredi Kartı/Banka Kartı İle Ödeme
-(Ders seçimi işleminizi yaptıktan sonra herhangi bir bankanın kredi kartı/banka kartı ile online ödeme yapabilirsiniz. Ancak, kayıt yenileme tarihinin son günü provizyon işlemleri nedeni ile kredi kartı/banka kartıyla ödeme yapamazsınız.)
-İnternet Bankacılığı ile Ödeme
-ATM’den Ödeme (Kartlı/Kartsız)
-Mobil Bankacılık ile Ödeme
Kayıt yenilemenin son günü olan 06 Ekim 2017 tarihinde İnternet, ATM ve Mobil Bankacılığından saat 23.30’a kadar ödeme yapılabilecektir

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...